5 актуални книжни заглавия за дните вкъщи

5 актуални книжни заглавия за дните вкъщи

27.03.2020

Повече време у дома за някои от нас може да означава двойно повече работа – крайни срокове за офиса и къщни задължения, но има и едни щастливци, които могат да си позволят да наваксат с четенето.

Книжните ентусиасти знаят, че при количеството заглавия, които излизат всеки месец, е почти невъзможно да наваксаш с всичко интересно. Е, тази пролет явно ситуацията е такава, че стоенето вкъщи е не само препоръчително, но абсолютно задължително. А какво по-хубаво занимание от прекарването на дългите дни с чаша чай и интересна книга в ръка?

Нашият екип подбра за вас 5 от най-актуалните заглавия, предлагани в електронната книжарница Сиела, за да не ви е скучно нито за момент:

Съпруга на убиец – Виктор Метос

Един от онези трилъри, които те държат на нокти до последни момент. Това, което си смятал за забравено, отново се завръща, а какво става в самия край…Оставаме ви сами да разберете!

Мъжът, който тя смята за своя сродна душа, бащата на детето ѝ, е обвинен за серия от чудовищни убийства. Еди е осъден, а Джесика успява да го превъзмогне и да внесе баланс в живота си. 

Четиринайсет години по-късно поредица от убийства, които изглежда са извършени от подражател на бившия ѝ съпруг, принуждават Джесика да си сътрудничи с Еди. Тя отново се изправя пред най-смразяващата част от миналото си. Кървавите престъпления продължават, а времето я притиска…

Дъщерята на имигрантката – Нахат Ел Хашми

Мароканско момиче, родено в провинциална Каталуния, е на път да стане пълнолетно. Наред с обичайния личен бунт, през който преминава всеки млад човек, тя има допълнителна дилема: да остане ли в света на имиграцията, или да прекъсне връзката с майка си и да си тръгне? Главният герой в този роман е умна и усетлива млада жена, която трябва да избере между уреден брак със своя братовчед или да се премести в Барселона, за да развие своите писателски таланти.

Книгата не само повдига размисли върху това какво е да си имигрант, но и ни въвежда в една  сложна и заплетена връзка майка–дъщеря. През 2015 г. прозиведението  печели наградата Ciutat de Barcelona за най-добра каталунска художествена литература.

Парижката школа по чар – Джейми Кат Калън

Тази книга е не просто наръчник по френски чар и романтика, тя е вдъхновяващ манифест на интелекта, силния дух и самоуважението, с които всъщност жената привлича мъжете. Благодарение на съветите в нея всяка дама може да внесе парижки чар в живота си, като си купи красиво цвете, избере знаковия си цвят или си припомни магията на танца. Независимо от кои малки хитринки ще се възползвате, със сигурност ще започнете да изпитвате повече радост от живота и смело ще разгърнете своята индивидуалност. А във възхитените погледи на околните ще виждате само потвърждение на вашето очарование!

Уважавай себе си – Патриша Спадаро

Трябва ли да се жертваме за другите, или да обърнем внимание на себе си? Да отделя­ме ли повече време за семейството си, или да градим кариера? Да бъдем ли щедри, или да поставяме граници? Да продължим ли връзката си, или да се сбогуваме? Според древните традиции напрегнатите ситуации са не просто естествена част от живота – те са животът.

„Уважавай себе си“ ни въвежда в един от най-големите парадокси и стресови фактори на нашето време: как да балансираме между нуждите на останалите и собствените си нужди, как да даваме и да получаваме.

Разкаянието – Дан Малакин

Дебютният роман на британеца Дан Малакин е вдъхновен от идеята, че можеш да бъдеш атакуван от всеки – откъдето и да било, по което и да е време. Светът, в който живеем, е опасен не само във физическата реалност, но и в безграничното дигитално пространство… а светът на Рейчъл Стоун е сринат от човек, който я преследва на всички фронтове още от тийнейджърските й години.

Внушителният и поразяващ ефект на Разкаянието не е само в острия като бръснач сюжет и в напрегнатото действие. Основното му достойнство е начинът, по който функционира и като развлекателна художествена литература, и като опомнящо предупреждение. Зловещият автентизъм на книгата се дължи на самия автор – Дан Малакин, който работи като консултант по сигурността на данни и ежедневно демонстрира на различни фирми и корпорации, които би трябвало да са по-предвидливи, колко е лесно за киберпрестъпниците да се доберат до най-чувствителната им информация.

Възползвайте се от всеки свободен миг, за да се развличате и да потъвате в богатия свят на историите и фантазиите.

 

 

 

Правила на промоциятаНамери в мола