Кои ще са актуалните тенденции при косите тази година?

Кои ще са актуалните тенденции при косите тази година?

28.02.2020

7 стила в оформянето на косата, които предлагаме да изпробвате през 2020

Вече почти започва третия месец от новото десетилетие и това е достатъчно основателна причина да замисляте някоя промяне във външния вид, например. А какво може да е по-забележимо и по-интересно от нова прическа или цвят на косата. През 2019-а г. основната тенденция бе съсредоточена върху естествената текстура и фризури, които не са твърде сложни и претенциозни, докато 2020-а ни предизвиква с това, но и още нещо повече…Завръщането на някои популярни стилове определено е на дневен ред, но и има някои особености, които ако искате да сте на гребена на вълната, задължително трябва да изпробвате.

По-тъмни нюанси в косите

Дълго време платинените и русите нюанси властваха сред трендовете при стилистите, но през новото десетилетие очакваме на мода да се завърнат и по-тъмните нюанси. Блондинките нека да заложат на по-медената и топла гама, а брюнетките – на „вкусните” шоколадови палитри. Така или иначе светло русите тонове отиват само на малцина щастливи дами, така че спокойно може да „минете на по-тъмната страна”.

Лавандулов цвят

Няма как да минем и без нещо смело и приковаващо погледите. Нежният лилав тон е много подходящ за дамите с порцеланова кожа и изглежда като излязъл от приказка. Не е нюанс, който всеки би носил, но си струва да го изпробвате, ако сте в настроение за цветни експерименти.

Къдрици в пълния им блясък

Дните на небрежните плажни вълни с изправени краища вече приключиха и сега е времето да придадете обем на къдриците си. Затова смело извадете ролките, осигурете си качествен спрей за блясък и се завърнете към великите времена на 70-те до 90-те.

Боб с текстура

Добре оформеният боб никога не излиза от мода. Емблематичната прическа придоби популярност през 60-те и няма изгледи да остарее някога. Всъщност 2020 г. ще бъде още по-звездна година за класическия облик. Завръщат се всички различни стилове и разновидности на боб прическата. Тя е страхотна и съвсем лесна за поддръжка.Единствената ни препоръка е, ако се решите да я изпробвате за първи път, да си предвидите по-бавен преход. Започнете отначало с по-дълъг вариант или т нар. „лоб”.

През тази година от значение е и текстурата на прическата, която трябва да придава перфектна геометрия на лицето. Точно отсечената дължина и добавеният обем подчертават по неустоим начин линията на челюстта, което привлича вниманието и стои перфектно от всички страни.

Завръщането на „пикси” прическата

И ако „боб” не е точно вашият стил, то предлагаме да изпробвате и другата иконична къса прическа – пикси, по примера на Зоуи Кравиц за червения килим на Златните глобуси 2020. Късите прически винаги внасят голяма доза свежест във всяка една визия. Те придават на дамите, които се осмеляват да ги носят, смелост и увереност.

Модерната shag прическа

Боб-ът и пиксито обаче не са единствените ретро прически, за които се очаква да бъдат най-желани през 2020 г. Модерната shag прическа тази година е с повече слоеве и по-дълъг бретон.  Косата е с дължина до раменете и обрамчва нежно лицето. Споед стилистите тя пасва добре на всичките му форми.

Плитки

И ако имате нужда от идея за стилизиране на косата през новата година, нашият отговор би бил  само един: плитки! Лесно може да прибавите към тях и аксесоари като шалчета, ленти за глава, панделки и всякакви други украшения. Стоят ефектно и могат да бъдат вплетени в най-различни прически – от съвсем ежедневни до строго официални кокове.

А на каква прическа ще заложите вие през новото десетилетие?

Правила на промоциятаНамери в мола