Какво ще е модерно през пролет 2020?

Какво ще е модерно през пролет 2020?

20.02.2020

Тенденциите в новото десетилетие са по-обрани и по подиумите с колекции пролет 2020 се наблюдаваше един доста по-комерсиален уклон на представените визии. Акцентът при тях падаше не толкова върху уникалните и причудливи форми на дрехата, а върху класиката в гардероба ни. Закупуването на артикули, които могат да попаднат в графата за прищявки, вече не е актуално, а вместо това ключовата дума е практичност.

Това веднага ни насочва към някои от тоталните любимци за всички времена – деним, тренчкот и изчистени линии. Границите между отделните сезони стават все по-размити и голяма част от предложенията за пролетта могат да се съчетават и през останалите месеци.

Научете повече в редовете по-долу и сами се уверете в голямата доза свобода, която днес модата ни позволява:

Неонови нюанси:

Цветът на сезона? В днешно време никога няма само един. Съществува обаче консенсус, че палитрата на пролет 2020 е в неон и много ярка. От големите имена първи Valentino запали  тази експлозия със серия тоалети в зелено, фуксия и жълто, а впоследствие видяхме още множество смели комбинации в колекциите. Дори и да се страхувате от твърде много цвят, осмелете се поне с един аксесоар – закачливо фишу на врата или ефектна чанта.

H&M

Костюм с къс панталон

Костюмът е под прожекторите вече поредна година и този сезон просто евоюлира в малко по-дръзко съчетание. Подберете си сако в комбинация с шорти. Те може да са малко по-дълги, падайки точно под коляното, както при Givenchy, или да са скъсени няколко пръста над него, както при Kors и Ferragamo. Не бъдете скептично настроени, защото особено ако сте фенове на издължения силует на блейзърите, тоалетът ще ви се получи перфектен.

Бели рокли

Идните топли дни са благодатни за ефирни бели рокли на волани. Те са изключително нежни и женствени, а и предполагат един безгрижен сезон, изпълнен с веселие. Може да ги носите още сега, ако комбинирате с овърсайз пуловер отгоре и черни боти за контраст на леките материи.

Елечета

Плътно прилепнали по тялото, носени с къси шорти, или над ризи – те са артикул, който може да придаде доза елегантност дори и на най-лежерния тоалет. Смелите могат да ги носят и без топ отдолу, а в комплект с изчистен панталон и нежно бижу стоят много секси.

Etere

Тренчкоти

Любовната връзка на модата с тренчкотите никога не се изчерпва. Те са практични и буквално отиват на всичко и всеки. През този сезон може да експериментирате с по-свежи цветове и да прибавите към класическия бежов цвят един в яркорозово например.

Деним

Вече посветихме специална статия на любимия деним през новата година. Само ще напомним, че цялостната дънкова визия все още е голям тренд и е време да я изпробвате!

Тропически принтове

Спомняте ли си роклята на J Lo от 2000 г. в „Love Don’t Cost A Thing Thing“ , която носеше и на наградите на Грами? Е, оказа се, че 20 години по-късно с повторната си поява с култовия артикул певицата вдъхна нов живот на тропическите мотиви по дрехите. Абсолютно перфектни са за знойни ваканционни дни и нощи.

Ризи

За любителите на ризите наистина предстоят много щастливи дни. На ревютата те бяха съчетавани по най-различни начини – от бляскави поли, до кожени панталони и дори под мини рокли. Хубавата новина е, че с чиста съвест може да инвестирате в някоя от тоталните класики като искрящо бяла риза или на райета в син цвят и да сте сигурни, че ще сте модерни.

Разликата с предишните завръщания на седемдесетарския вайб в модата е, че тази пролет всички дрехи са лесно съчетаеми и могат да се носят от всекиго. Няма нужда да сте модна икона и смел експериментатор, защото костюмите и удобните миди рокли лесно се включват във всеки индивидуален стил. Просто не се страхувайте да изпробвате новите предложения в колекциите и ги пречупете през своето собствено разбиране за мода и визия!

Правила на промоциятаНамери в мола