Годината на металния плъх във визията

Годината на металния плъх във визията

20.02.2020

Китайската година започна официално на 25-и януари, но първият ден от зодиакалния цикъл според календара им стартира на 4-и февруари. 2020-а ще мине под знака на металния плъх, който е и първи поред в техния зодиак. Това предполага множество благоприятни обстоятелства, с които да поставите ново начало, нови  възможности, основите на нежна любов и печалбата на много пари. Според източнатакултура високосната година определено се очаква да бъде успешна в редица области.

Особеностите на плъха като зодиакален елемент са, че той принадлежи към водната група и се почита като носител на мъдростта. Според древното китайско изкуство за хармонизиране на енергията фън шуй пък 2020-а е пряко свързана с метала. Препоръчва се, за да привлечете максимално голямо количество късмет в дома си да го поддържате чист през цялата година и да украсите пространството с червени, жълти или оранжеви цветя.

Колкото до цветовете във визията, веднага споделяме, че според китайските астролози щастие ще ви донесат дрехи и аксесоари в бяло, синьо, зелено и графитено сиво. Всеки цвят е специален и има свое значение.

Синьото представлява водната стихия. Свързва се с честност, вдъхновение и комуникация. Насърчава съзерцанието и медитацията и стимулира креативността. Тези, които ще изберат да носят бижута със сини камъни, ще бъдат защитени от неприятности и негативни енергии.

Зеленото се свързва с младежката енергия и привлича спокойствие, радост и просперитет. Подходящо е за всички сезони и особено подхожда на хората с по-светла кожа.

Бялото е най-добрият цвят за къщата. То символизира светлината и сърцето. Белите мебели са символ на надеждата. А според пролетните колекции на най-известните дизайнери то е ще е абсолютен хит през идния сезон не само в интериорния дизайн, но и в модния свят.

Според китайските вярвания годината на плъха е много подходяща и за започване на редовни спортни занимания. Затова, ако се колебаете дали да стартирате да посещавате редовно фитнеса, сега е времето да го направите без извинения! А в случай че ви трябва малко модно вдъхновение, припомнете си статията ни, посветена на задължителната екипировка за залата.

В облеклото голямо предимство се дава на материите, които трябва да са качествени и стилни, тъй като плъхът обича лукса. Подходящи за тоалети са платове като коприна, сатен и кадифе. Според източните астролози обаче животинските принтове са по-скоро в забранената зона. Друг голям хит ще са металическите нюанси, които вече няколко години властват по подиумите. Лесно може да ги прибавите към всяка визия под формата на аксесоари.

Интересен факт е, че някои брандове плануваха специални колекции, посветени на Китайската Нова година и на властващия зодиакален знак.

Една от първите представени беше тази на марката за спортни обувки, дрехи и аксесоари – Vans. Може да го намерите в обекта на District. Новата им линия маратонки Vans x Zhao Zhao Year of the Rat е в сътрудничество с китайския художник Zhao Zhao и представя по много деликатен начин фигурите на сивите гризачи в комбинация  с розови ленти.

Модният гигант Nike също включи в своята последна колекция артикули, представящи традиционни китайски мотиви. Те не са се ограничили само до обувките, а са се развихрили още и в облеклата като якета, блузи с качулки и тениски. Селекция от марката ще намерите в District, Sport Vision и специализирания магазин на бранда.

Любимата Pandora на хиляди дами,  не само в България, и през тази година е с актуална колекция, в която едната линия е посветена на китайския зодиакален знак.

И въпреки, че при нас източните вярвания не са толкова широко застъпени, нищо не пречи да последваме съвета на китайските астролози и всеки ден да си носим в портмонето за късмет по 6 или 9 метални парички. А ако то не е в подходящите за годинате цветове, значи е време за нова обиколка по магазините в Mall Plovdiv!

Правила на промоциятаНамери в мола