Beste lån uten Sikkerhet 2019 | Sähkövertailu | Kredittkort Reiseforsikring | Strøm | Billigste Brannalarm 2019 | Forsikringsselskap | Mobilselskaper | Steinlegging
Рецепта с вино за празника на любовта

Рецепта с вино за празника на любовта

12.02.2020

Паста Аматричиана е перфектен избор, с който да отпразнувате Деня на влюбените и виното.

Със сигурност вече сте закупили нещо от нашите предложения и сте прекарали немалко време в избор на артикула, който ще зарадва любимия човек и ще покаже любовта ви към него. С подаръка обаче подготовката за празника далеч не свършва, особено ако планирате да си останете вкъщи и да създадете романтична атмосфера с вкусни ястия.

И тъй като знаем, че никой не обича да прекарва часове над печката, решихме в последната минута да ви улесним с бърза рецепта за любима паста. В нея доматите, панчетата и сухото бяло вино се комбинират по отличен начин, за да изпълнят с неповторими вкусове рецепторите ви. За приготвянето ѝ не са нужни специални кулинарни умения, а единствено желание и любов. Сосът (който е и основна част от ястието) може дори да бъде приготвен предварително, а на момента да сварите само макаронените изделия.

Рецептата носи името на Аматриче, град на североизток от Рим, и традиционно за направата ѝ се използват по-дълги макарони, наречени букатини. Дори и да не намерите от този вид в кварталния супермаркет, гарантираме, че ще се получи и с пене, което е съвсем достъпно на българския пазар.

Нужни продукти:

СЪСТАВКИ

  • 1 консерва с цели обелени домати
  • 1/2 средно голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 100 грама панчета (италиански бекон), нарязан на ситно
  • 1/4 чаша олио/зехтин
  • 1 чаена лъжичка стрити люспи от червен пипер
  • 1/4 чаша доматено пюре
  • 1 чаша сухо бяло вино
  • 1 чаена лъжичка захар (по желание)
  • Сол, прясно смлян пипер
  • 500 грама пене или друг вид паста
  • Ситно настъргано сирене пекорино или пармезан

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да пюрирате доматите от консервата в блендер и да ги оставите за момент настрани. След това поставете в средно голяма тенджера лука, панчетата, люспите от червен пипер, половин чаша вода и мазнината, като разбърквате от време на време, докато водата се изпари– някъде около 8–10 минути.

После добавете доматеното пюре и гответе, бъркайки често, докато започне да покафенява. Изсипете виното и продължете с готвенето до редуциране на соса наполовина. Сега е моментът да прибавите доматите от консервата и да оставите всичко да кипне. Тогава покрийте частично тенджерата, намалете котлона и оставете да къкри, докато месото омекне и ароматите не се смесят. Време е и за подправките – захар (ако използвате), сол и пипер на вкус.

Когато сосът е почти готов, сложете на печката и пастата в голям съд с вряща подсолена вода, като разбърквате от време на време. Оставете да поври за няколко минути до степен ал денте и след това отцедете.

Последната стъпка е да добавете макароните към соса и разбъркате добре, за да се смесят. Сервирайте отгоре с настъргано сирене пекорино или пармезан.

Този тип храна се съчетава чудесно с червено вино. То ще  добави към вкуса една по-голяма наситеност и дълбочина. Препоръчваме ви да я сервирате с червено вино със средно тяло, добра киселинност и наситено с танин, така ще се надгради по отличен начин панчетата и доматите, които доминират в ястието. Както сме писали и в материала си Вино за вечеря, комбинирайте храни и напитки от едни и същи региони и потърсете италианско вино от същия край. Не забравяйте да се погрижите и за красивата маса, декорирана с красива покривка и свещи. Това още повече ще допринесе за романтичната и празнична атмосфера, независимо дали поводът е любовта, виното, или и двете заедно.!

Правила на промоциятаНамери в мола