Forbrukslån svar med en gang | Lainat | Kredittkort Reise | Billigste Strøm 2019 | Brannalarm Pris 2019 | Beste Forsikringsselskap 2019 | Billig Mobilbutikk | Nakkesmerter
Как да се справим с боцкащите пуловери?

Как да се справим с боцкащите пуловери?

12.02.2020

Нали не сте се оставили пролетните температури от началото на месеца да ви заблудят, че хубавото време е близо? За хубаво или лошо, в България си имаме поне още месец – два зима и това означава много дни, в които да носим любимите пуловери. Е, няма да отречем, че всеки от нас има поне един в гардероба си, който е не особено комфортен и доста боцка. Това е недостатък, лесно можещ да бъде пропуснат при закупуване, тъй като не стоим прекалено много време в пробната, но дразнещ при по-дълга употреба. Хубавата новина е, че ние знаем как да накараме това неприятно чувство при носене да изчезне веднъж завинаги и отново да се наслаждаваме на забутаните в дъното дрехи.

Първата част от процедурата е да смесите заедно студена вода и няколко супени лъжици бял оцет. След това обърнете пуловера отвътре навън и го потопете в течността. Когато се уверите, че е напълно мокър, изстискайте го добре. При все още влажна материя, втрийте в нея качествен балсам за коса. Той ще я омекоти, но внимавайте да не разтегнете нишките на плетката, когато го правите. Оставете го да подейства поне 30-ина минути и после изплакнете всичко със студена вода. Натиснете леко пуловера, за да премахнете останалата вода, като съблюдавате да не загуби формата си. За да изсъхне добре, оставете го в хоризонтално положение върху кърпа. Последната част изисква пуловерът да е напълно сух и да го приберете в голяма найлонова торбичка с цип. Нея трябва да поставите във фризера за една нощ, а на сутринта гарантираме, че вече няма да имате усещането за сърбеж и дразнене по кожата.

Това е така, защото балсамът и оцетът правят влакната в пуловера по-меки, а замръзването му предотвратява накъсването на по-късите нишки на преждата.

А причината за неприятно чувство на боцкане и сърбеж от дрехите най-често се дължи на материята, от която са направени. Винаги при покупка проверявайте съдържанието на влакна в избраната дреха. Възможно е да сте алергични към естествените материи: вълна, алпака, кашмир и ангора. Те са често срещани дразнители за някои хора. За съжаление, в случай че  сте алергични, никакво количество накисване и замразяване няма да ви помогне. Тогава се спирайте на плетива, направени от акрил или смес изкуствени материи. Няма да топлят толкова, но и ще може да си ги носите без неудобства.

По същия начин, някои влакна са просто груби и дразнещи, независимо как ги третираме. Може да пробвате с нещо памучно отдолу, за да не се допира директно до кожата ви, или в краен случай да направите подарък на любим човек.

Все пак, животът е твърде кратък, за да носим неудобни дрехи, които ни карат да се чувстваме не особено добре!

Не пропускайте да се грижите добре пък за тези пуловери, които са ви любими, защото правилното им съхранение означава, че може да ги носите дълго време и единствено да добавяте към колекцията си качествени артикули в класически материи и десени. Те са дреха, за която модата не се променя драстично всеки сезон, а от друга страна са изключително практични и могат да ни влязат в употреба в много тоалети.

Тъничките варианти са подходящи и за пролетта, затова сме в трескаво очакване вече на новите колекции!

Правила на промоциятаНамери в мола