Правилното палто за нашата фигура

Правилното палто за нашата фигура

10.01.2020

Как да подбираме кройката, която да ласкае формите на тялото ни?

Зимният сезон и минусовите температури навън не са най-подходящото време, за да бъдем стилни. Но се оказва, че това все пак е възможно, ако предвидливо се подготвим с избора на палто, което да пасва на фигурата ни и да ни предпазва от падащия сняг или пронизващия вятър. Това е една от най-ценните покупки, които правим през цялата година, така че е задъжително да изберете кройка, която наистина подхожда на извивките ни. Сега е много подходящ момент за разходка по магазините, тъй като намаленията вече стартираха с пълна сила и може да закупите нещо наистина качествено на разумна цена. Затова от екипа на Mall Plovidv подготвихме и няколко насоки, които да помогнат в избора на идеалното палто.

Orsay

Фигура тип круша

Формите на дамите, които са с този тип фигура, са по-широки в областта на ханша и бедрата. Това прави разкроените и не толкова прилепнали палта особено удобни, за разлика от правите по цялата дължина и стегнати палта или пухени якета. Последните притискат не особено красиво ханша и дори затрудняват свободното движение. Всякакви детайли в кръста като интересни копчета и колани прекрасно подчертават талията. Обемното деколте с козина или ревери, както и качулката,  създават също ласкава илюзия, балансирайки обема на разкроената долна част на палтото.

Bershka

Фигура тип сърце

Извивките на сърцето се характеризират с по-широки рамене, ръце и бюст, което прави необемните палта идеални. Ключът е да изберете силует с елегантни линии и минимални детайли отгоре. Чудесен вариант е палтото тип пашкул, което предлага достатъчно място като същевременно поддържа изчистена форма надолу. Друга подходяща кройка е класическата без обемни джобове или яка, която да прибавя допълнителен обем в горната част.

Liu Jo, Scandal

Фигура тип правоъгълник

Правоъгълниците често се описват като “прави и равни от горе до долу”, така че когато избирате палто, експериментирайте с шарки и текстури, които създават илюзията за повече извивки. Почти всеки стил ще изглежда добре, но палто с обем в яката или модел, който привлича вниманието към талията ви, ще придаде обеми и акценти точно, където е нужно.

Etere

Фигура тип пясъчен часовник       

Щастливките с този тип извивки наистина могат да си позволят почти всеки модел палто. Те обикновено имат сравнително еднакъв обем в горната и долната част. За тях идеални са палтата тип халат, тъй като стегнатостта е регулируема, а коланът подчертава красиво талията. В момента те са и доста актуални, така че предлагаме за заложите на атрактивен цвят, или в случай че не сте толкова смели – на цвета на годината.

H&M

За по-ниските дами

Подчертаването на ниския ръст лесно може да бъде избегнато като не купувате палта с прекалено много излишна тъкан. Изборът е добре да падне върху прости и елегантни артикули. По-дългите модели е добре да са прибрани по тялото, а в случай че харесвате по-свободни – заложете на нещо късо.

 

Притежателките на по-голяма гръдна обиколка е добре да се спрат на отворени отпред палта  с допълнително драпиране отгоре. Този детайл няма да ви пристегне както закопчаното копче например.

Неправилно подбраното палто наистина може да съсипе цялата предварително подготвяна визия. Пазарувайте внимателно и си отделете време да огледате подбраните модели. По възможност винаги залагайте на материи с по-голям процент вълна или кашмир. Те не само изглеждат доста по-добре с времето, но и топлят много повече. Така студът и ефектният външен вид никога няма да са ви проблем!

Намери в мола