Книги за уютните зимни дни

Книги за уютните зимни дни

28.11.2019

5 предложения от рафтовете на Ciela

Дъждът капе по перваза на прозореца, а ние сме се сгушили на дивана с топло одеяло, чаша чай и книга в ръка… Звучи много идилично, на моменти в забързаното ежедневие дори непостижимо, но поне уикендите може да си откраднем малко време и да си го позволим.

Затова и от екипа на Mall Plovdiv подбрахме за вас няколко заглавия, които да носят настроение и уют в предстоящия студен сезон. Все пак историите са това, което лесно може да ни отнесе в други светове!

Мистерии по Коледа – сборник с разкази

Докато светът спи, снегът се сипе тихо от небето, подаръците са сложени под коледното дърво… и коварни злодеи кроят страховити планове. В “Мистерии по Коледа” девет от най-добрите писатели на криминални истории се събират, за да създадат празничен хаос, изпълнен с престъпления, находчиви детективи и неочаквани обрати.

Настанете се в удобното си кресло, сложете още един дънер в огъня и опитайте от вкусния пай. Само се уверете, че не е отровен…

Сборникът “Мистерии по Коледа” включва разкази на Гилбърт Честъртън, Колин Декстър, Антъни Хоровиц, Иън Ранкин, Едуард Хох, Дороти Л. Сейърс, Нгайо Марш, Марджъри Алингам, Агата Кристи и Артър Конан Дойл.

Всичко започна на Коледа – Джени Хейл

След миналогодишното коледно четиво с ухание на бисквитки, този сезон Джени Хейл отново ни потапя във вълшебството на най-магичното време от годината.

Холи Макадамс обича да прекарва коледните празници в семейната вила, сгушена в заснежените покрайнини на Нашвил. Откакто се помни, семейството ѝ винаги е споделяло най-вълшебното време от годината там. Но тази Коледа ще е различна…

Някой неочаквано ще се присъедини към тях. Джоузеф Барнс е наел вилата преди седмица, но не може да я освободи заради невиждана в района снежна буря. Пътищата са затворени, полетите – отменени, и по всичко личи, че той ще прекара празниците с Холи и баба ѝ. Решена да се справи с изненадващата ситуация по възможно най-добрия начин, Холи се старае да поддържа празничния дух, като пече коледни сладки и украсява вилата с гирлянди, лампички и ароматни свещи.

Съвсем скоро тя усеща, че е привлечена от Джоузеф, който е чаровен, различен от познатите ѝ мъже и… преди всичко обвързан. Ще открие ли Холи любовта, за която винаги е мечтала? Направете си чаша горещ шоколад, поръсете с канела, разбъркайте с червено-бяло захарно бастунче и вижте дали магията на Коледа ще проработи.

Зима в рая – Елин Хилдебранд

Това е една история за онези почивни дни, когато имаш време спокойно да се отпуснеш и да „изядеш” всичките страници за отрицателно време. Ако ви е омръзнало от студ, сняг и виелици, страниците на „Зима в рая“ определено ще предложат нещо повече.

Новата година започва обичайно за Айрийн Стийл – мъжът ѝ Ръс е заминал в поредната дълга командировка, в работата назряват проблеми, а двамата ѝ синове са далеч, заети със собствените си проблеми. И все пак, както всички, тя вярва, че новата година ще бъде по-щастлива от предишните.

Тази надежда скоро рухва. Късно обаждане я известява, че мъжът ѝ е мъртъв. А още по-шокиращото е, че е загинал в катастрофа с хеликоптер на карибския остров Сейнт Джон, райско кътче за хора с много пари. Място, където Ръс изобщо не би трябвало да бъде.

Айрийн оставя зад себе си американската зима и лети заедно със синовете си към острова на вечното лято. Където открива, че любящият ѝ съпруг я е мамил години наред. При това за всичко – Ръс не само се оказва притежател на луксозна милионерска вила на Сейнт Джон, но и скоро се разбира, че е имал и второ семейство там.

Двамата ѝ синове допринасят за бъркотията, като се влюбват в красиво местно момиче, което по случайност е и най-близката приятелка на загиналата с Ръс в хеликоптера жена. Скърбящата Айрийн иска да разбере всичко за нея и за тайните на своя покоен съпруг. А това значи да опознае острова и неговите обитатели.

В рая не всички са невинни.

В очакване на Дядо Коледа – Венера Атанасова

И тъй като Коледа е време за семейството, не може да не включим и една история, която да четете с по-малките или порасналите деца. Защото за добрите истории няма възраст!

Коледата е най-вълшебното време в годината, изпълнено с бляскави светлини, празнично украсени елхи, уханни лакомства и подаръци, както и с много обич, радостни усмивки и добри дела. Коледата е времето, когато се случват чудеса!

Подарете на вашите деца прекрасни мигове с джуджето Добротворко, Бодливко, Медунчо, Лисунка, сърничката Златното копитце и другите приказни герои в тази книжка, които трепетно очакват в магичната нощ да пристигне еленският впряг на Дядо Коледа и да чуят веселия смях и сърдечния поздрав на добрия старец: „Хо-хо-хо! Здраве и късмет на всички!“

Една Коледа в Париж – Съмърсет Моъм

А ето и нещо от класиката, която колкото и комерсиална да е Коледата, никога не остарява!

„Една Коледа в Париж” (1939) е от малко познатите романи на Моъм, но е блестящ образец за разказваческото му майсторство. Чарли Мейсън, млад, красив, умен и заможен англичанин, заминава за първи път самостоятелно за коледните празници в Париж, където очаква да вкуси от насладите на разгулния живот във френската столица. Но още първата нощ той среща една жена с трагична съдба, близостта с която завинаги ще промени живота му.

Взаимствайте си някоя идея от нашите предложения как да направите дома си по-уютен, сгушете се в топлото одеяло и грабвайте избраната книга!

Правила на промоциятаНамери в мола