Българска IT компания постави АТМ за криптовалута в Mall Plovdiv

Българска IT компания постави АТМ за криптовалута в Mall Plovdiv

27.11.2019

След Варна, българската IT компания Блокчейн Тех инсталира биткойн АТМ и в Mall Plovdiv, на етаж 2 в търговския център.

Пловдив е един от българските градове, които се развиват с много бързи темпове в отрасъл Информационни Tехнологии. Криптовалутите и блокчейн технологиите са нишова област в този сектор. В световен мащаб инвестициите в тази нишова сфера надминават десетки милиарди долара за последните няколко години.

В световен мащаб има повече от 6000 монтирани подобни машини. Те предоставят сравнително удобен начин за придобиване на криптовалута и може да спестят време и такси за международни банкови преводи спрямо алтернативите.

Шумът покрай криптовалутите може да е затихнал, но със сигурност не е изчезнал.
Биткойн достигна близо 14 хиляди долара за единица през лятото на 2019 г. и спадна под 7 хиляди долара преди няколко дни. Теми като частна криптовалута (разработена от консорциум организации) и национална криптовалута (разработена от правителство) са вече ежедневие по световните медии. България не изостава от тези технологии и има фирми, които вече развиват този бранш в продължение на няколко години.

“Първата стъпка на всеки човек, който иска да се докосне и да разбере най-добре предимствата на тези алтернативни валути, е да направи тестова покупка за минимална сума от порядъка на десет лева. Ползите от тези технологии вече са ясни на много хора. Въпрос на време е тази бройка от хора да се увеличи. Интернет също е бил трудно разбираем и недостъпен за много от хората през 90те години. Днес и родителите ни могат да изпращат снимки по Viber и да разглеждат Facebook” – коментира управителят на фирмата Александър Захариев.

От компанията информират, че продължават да работят усилено, за да правят достъпни криптовалутите за хората, като поетапно поставят машини в по-големите градове на страната. До няколко седмици ще започне да работи и третата им машина в София, а до края на годината ще пуснат и сайт, където хората ще могат лесно да правят заявки за купуване и продаване на различни видове криптовалути. Като фирма с дългогодишен опит в сферата те препоръчват на хората да бъдат разумни в покупките си и да не инвестират повече от колкото са готови да загубят, тъй като криптовалутите са изключително рисков и волатилен инструмент.

За Фирмата:
Блокчейн Тех ЕООД е вписан в ТР с ЕИК 204944198. Дружеството се занимава с търговия на криптовалути, консултации и обучения в сферата, разработка на умни договори и др.
Управител на фирмата е Александър Захариев. Александър има повече от 8 години опит в сферата на финансите и от три години активно се занимава с блокчейн и криптовалути. Завършил е бакалавър икономика и финанси в Швеция, има магистратура по професионално счетоводство от UCL в Англия, както и е сертифициран от ACCA. Александър е и гост лектор в магистратурата на ВУЗФ по дигитални трансформации и блокчейн технологии.

Правила на промоциятаНамери в мола