Най-подходящите рамки за очила

Най-подходящите рамки за очила

11.10.2019

Мрачните дни ще стават все повече и това като че ли ни кара да оставяме по-често слънчевите очила в калъфа и да тъгуваме по интересната визия, която можем да получим с едни добре подбрани рамки. Тук на помощ идват диоптричния тип модели, които макар и да нямаме нужда от корекция на зрението, можем да съчетаем със стъкла за предпазване от вредното влияние на компютри и телефони. Подборът им обаче отново не е лесен процес и е важно преди всичко да ги съобразим с формата на лицето си.

За да я определите, просто издърпайте косата си назад, застанете в анфас пред огледалото и погледнете право напред. След това проследете внимателно с поглед контурите и формата на лицето и главата си.

А ето и основните типове, както и нашите препоръки на кои рамки да се спрете:

Kwiat

Овално лице

Овалната форма на лицето се счита за идеална поради балансираните й пропорции. За да поддържате естествения ѝ баланс, потърсете рамки за очила, които са широки колкото (или по-широки от) най-широката част на лицето. Този сезон може да изпробвате и абсолютния хит – многоъгълните рамки. Това е тренд, с който ви обещаваме, че няма да останете незабелязани.

Calvin Klein

Сърцевидно лице

Лицето с форма на сърце има широка горна и тясна долна част. За да намалите видимата ширина, изберете форми на рамката, които са по-широки в долната част. Тънките, светли рамки, които имат лек, ефирен вид, също са добър избор.

Joy Premio

Удължено лице

Удължената форма на лицето не се описва с широчина, а по-скоро се характеризира с дълга, права линия по бузите. За да направите продълговатото лице да изглежда по-късо и балансирано, опитайте рамки с по-голяма дълбочина. Рамки с декоративни или контрастни детайли също добавят акцент и ширина към лицето.

Квадратно лице:

Квадратната форма на лицето се изразява визуално в силна челюст и широко чело, а ширината и дължината на лицето имат приблизително еднакви пропорции. За да направите квадратното лице да изглежда по-дълго и да смекчите ъглите му, опитайте тесни варианти на рамките, по-голяма странична широчина или овални форми.

Guess

Ромбовидно лице

Лицата с форма на ромб са тесни в челото и челюстта и имат широки скули, които могат да бъдат високи и драматични. Това е най-рядката форма на лицето. За да подчертаете очите и да омекотите скулите, опитайте рамки, които имат детайлни или отличителни линии на веждите. Рамки с овални или котешки очи също могат да бъдат добър избор.

Just Cavalli

Кръгло лице

Кръглата форма на лицето има извити контури с ширина и дължина в едни и същи пропорции и без ъгли. За да направите кръгло лице да изглежда по-тънко и по-дълго, опитайте ъглови тесни рамки за очила, за да удължите лицето. Правоъгълните рамки, които са по-широки, отколкото са дълбоки, също могат да бъдат добър избор.

Joy Optics

Триъгълно лице

Триъгълната форма на лицето е с основа надолу, има тясно чело, и се разширява в областта на бузите и брадичката. За да добавите ширина и да наблегнете на тясната горна част на лицето, опитайте рамки, които са силно подчертани с цвят и детайли, разположени върху горната половина на рамката. Рамките с форми на котешко око също могат да бъдат добър избор.

Истината е, че почти никой не е перфектно сърце, кръг, квадрат или друга друга тясно определена категория. Повечето лица са комбинация от няколко различни форми: заоблени брадички и високи чела, ъглови черти и заострени челюсти и т.н. Това, което трябва да съблюдавате,  е формата, която прилича най-много на вашата – дори ако брадичката ви е малко по-заострена от „типичния“ овал, или челото ви – малко по-широко от „обичайния“ обърнат триъгълник.

Очилата е препоръчително да се премерят и да съобразите малки наглед подробности като тежестта на рамката. Това може да не е проблем за носене час-два, но ако сте по цял ден с тях, няма да ви бъде удобно. Доверете се на консултантите и не се страхувайте да експериментирате с наглед странни по форма и цвят рамки.

Всички снимки са ни предоставени от Joy Optics.

Правила на промоциятаНамери в мола