Как да разпознаем качествената чанта?

Как да разпознаем качествената чанта?

20.09.2019

Красивата и добре направена дамска чанта е ключов елемент във всяка визия. Всъщност много от стилистите твърдят, че спокойно може да съчетаваме артикули от по-нисък клас брандове с качествени чанта, обувки и връхна дреха и така да постигаме блестящ външен вид. Но как да различим отлично направената изработка и да сме сигурни, че покупката ще се превърне в инвестиция, която ще ни служи с години!?

Като начало ще препоръчаме, ако купувате една чанта, нека тя да е кожена. Кожената чанта е винаги актуална и няма нужда да я сменяте с всеки тренд или сезон. Имайте предвид обаче, че разнообразието при тях е огромно. Видът на кожата, шевовете и дори малките елементи са решаващи за това дали ще може да се използва дълго време. По тази причини от екипа на Mall Plovdiv подготвихме няколко детайла, които не трябва да пропускате да огледате при избора си на чанта.

Видът на кожата

Винаги когато търсите кожено изделие, трябва да четете етикета внимателно. Материалът не е просто кожа и има хиляди разновидности. Затова, ако ще инвестирате много пари, заложете на чанта, изработена от първокачествена кожа. Тя гарантирано ще издържи на носене с години и няма да се получи нацепване или накъсване по артикула. Качествените чанти от естествена кожа действително не трябва да се износват с възрастта, а напротив – имат потенциала да се превърнат в истински винтидж аксесоари.

В днешно време вече на пазара има и доста добро качество изкуствена кожа, така че нека това не ви спира да огледате добре избрания модел. Някои изделия имат гаранция от производител и сертификати, като това означава, че ще имате възможност за последващо обслужване. Това винаги е плюс, но е факт, че малко брандове, предлагащи се в България, го практикуват.

Шевовете

Идеалната чанта трябва да може да побере значително тегло, без да се повреди или дръжките да се скъсат. Ето защо, преди да закупите бленувания модел, трябва да инспектирате добре всички шевове по него. Те трябва да са прави, без разхлабени нишки или пропуснати места. Освен това избягвайте чанти, при които дръжките са залепени към основното тяло. При тях е доста по-вероятно да има нужда от последваща поправка поради разлепяне в сравнение със зашити или прикрепени с капси или халки дръжки.

Допълнителните детайли

Тези малки части на чантата са от съществено значение за нейното дълголетие и функция. Проверете катарами, дръжки, ключалки и ципове, за да се уверите, че са функционални и изработени от метал. Ако върху тях се използва пластмаса, те ще бъдат по-предразположени към износване и повреждане и това трябва да ви накара да преразгледате дали чантата си струва парите.

Подплатата

Проверете и интериора на чантата, тъй като това е отличен показател за изработката на артикулите. Ако подплатата е изработена от висококачествен и издръжлив материал, това е индикация за качествена чанта. Ето защо, ако вътрешността ви изглежда евтина и нескопосано ушита, е добра идея да продължите да търсите. Имайте предвид, че като цяло тази част е много по-податлива на разкъсване. Следователно, ако подплатата е направена посредствено, чантата вероятно няма да издържи толкова дълго, колкото предвиждате.

 

Ръбовете

Показание за качеството и направата на чантата е също и това, доколко чисто направени са нейните краища. Когато сте в търсене на перфектния артикул, който да ви служи с години, задължително инспектирайте ъглите на чантата. Гладките ръбове показват, че в направата ѝ са положени внимание и грижи. Висококачествените продукти имат ръбове, които са ръчно полирани. Те не трябва да обелват и да закачат.

Истината е, че невинаги най-скъпата чанта е и най-качествената. Понякога брандът просто служи като символ за определен статус и цената е по-скоро отражение на това. Няма нужда да харчите луди пари за Hermès, но е добре да имате 5-те най-важни детайла, които задължително да огледате преди покупка :).

Правила на промоциятаНамери в мола