Как да носим шала си през есента?

Как да носим шала си през есента?

20.09.2019

Не е нужно да ви напомняме, че есента е официално тук. Просто излезте навън рано сутрин и късно вечер и почувствайте хладния и свеж въздух сами. Топовете без ръкави вече отдавна не са опция в началото и края на деня, но есенната мода е по-пъстра отвсякога.

Неограничените опции за наслояване, новите вълнуващи тенденции, с които ви запознаваме междувременно, и любимите ни аксесоари – шаловете, са само няколко причини, поради които обожаваме настъпващия сезон.

Пъстри чорапогащници, ефектни шапки и разбира се – плътно увитият около врата ни шал. Всичко това крещи уют и топлина. А щом сме на тема шалове, няма модел, който да не харесваме. Най-хубавото е, че материите и начините за носене са толкова многобройни, че ще изглеждате различно всеки път щом го прибавите към тоалета си.

Ето и нашите любими 5 начина за носене на ефектния аксесоар:

1. Двоен възел

Двойният възел е доста прост и универсален начин за стилизиране на шал. Изглежда добре с почти всякакъв вид облекло: блуза и дънки, рокля или дори обикновена тениска.

Как да го направим:

Сгънете шала наполовина с една ръка в примката, която сте създали, а с другата дръжте краищата заедно.
Поставете средата на сгънатия шал на задната част на шията си и увийте краищата отпред.
Издърпайте двата края на шалчето през примката, който сте създали.
Затегнете около врата и коригирайте според нуждите.

2. Безкраен шал

Този тип шал е най-лесният от всички. Може да го носите по няколко различни начина, като просто регулирате дължината.

Как да го направим:

Вкарайте главата си през шалчето. Можете да спрете на тази стъпка, ако шалът ви не е много дълъг или ако искате шалът да виси дълго отпред.
При по-дълъг шал създайте фигура осмица с шала пред тялото си и издърпайте долния контур нагоре и над главата.
Повторете тази последна стъпка толкова пъти, колкото желаете или дължината на шала позволява.
Съвет от нас: Ако вашият шал не е такъв тип, но искате да го носите по този начин, просто завържете ъглите на шалчето или ресните в края на малки възли. Така ще създадете от всеки шал безкраен, а ако желаете да направите някой перманентно такъв, просто го зашийте.

3. Класическо завързване

Това е най-класическият начин за носене на шал. Идеален е за шалове със средна дължина, тъй като поддържа врата ви топъл и в същото време разкрива красиво шарката на шала.

Как да го направим:

Драпирайте шала около врата си, така че краищата да са с еднаква дължина от двете страни на тялото.
Увийте всеки край около противоположната страна на шията и през раменете.
Навийте шалчето около задната част на врата, след което –  обратно около раменете, така че краищата да са отново пред тялото ви.

4. Възел-плитка

Подобно на двойния, сплетеният възел изисква няколко допълнителни стъпки, но създава още по-елегантна визия. След като веднъж го овладеете (опитайте да практикувате пред огледалото, ако имате проблеми), изобщо няма да ви отнеме време.

Как да го направим:

Сгънете шала наполовина и го прекарайте през възела, като оставите двата му края да висят пред вас.Вземете възела и го увийте, за да получите фигура във формата на осмица.
Така ще получите отдолу втори възел, в който отново да прекарате краищата на шала.Затегнете и регулирайте плитката според нуждите или я разхлабете, за да създадете повече обем.

5. Изискан възел

Това е един от най-сложните начини за носене на шал. Често може да се свлича, но стои уникално, ако времето е хладно и сте забравили да си вземете сако. Най-подходящ е за дълги и широки артикули или т.нар. blanket scarf.

Как да го направим:

Поставете шала около гърба си с краищата на раменете.
Оставете единия край да виси и увийте другия около гърба си през противоположното рамо. Закрепете шалчето с щипчица/безопасна игла/брошка, за да ви е топло и уютно през целия ден.

А кой е твоят начин за носене на шал?

Правила на промоциятаНамери в мола