Любими настолни игри за цялото семейство

Любими настолни игри за цялото семейство

12.09.2019

Край на безгрижните ваканционни дни и летните почивки, а това неизменно означава и повече уикенди, прекарани вкъщи. Дали поради повечето домашни работи на децата или хилядите оставени задължения за „след лятото”, почивните дни през септември стават все по-лежерни и не толкова наситени откъм пътувания. Но това в никакъв случай не означава, че трябва да заменим времето навън с такова пред екраните! От екипа на Mall Plovdiv предлагаме да се завърнете към „скромните” настолни игри и да преоткриете тръпката от преследването на победата в семейна обстановка. Всъщност, игрите напоследък преживяват нещо като културен ренесанс и редом с класическите заглавия, се въвеждат и напълно нови концепции.

Scrabble

За тези, които обичат игри с думи, нито една колекция от семейни настолни игри не би била пълна без Scrabble. Играта е идеална за двама до четирима играчи и има славата на една от най-добрите настолни игри, базирани на думи. В хода й се получава доста голямо напрежение между опитните играчи, но и също така е много забавно с деца, които се учат да пишат и тепърва развиват речника си. В случай че сте с по-малки дечица, не се колебайте да си направите съюзи и да ги въвлечете и тях в света на буквите. Scrabble съществува от много години и все още е вълнуваща за играчи от всички възрасти.

Книжарница Ciela

Catan

Носител на наградата „Игра на века“, Catan е фаворит сред феновете на бордовите игри. Тя е идеална за трима или четирима играчи на възраст над осем години. Целта на битката помежду им е придобиването на ресурси и изграждане на селища на остров Катан.

Правилата са сравнително ясни, но има много препятствия, които правят времето, прекарано над дъската забавно. Играчите могат да търгуват с ресурсни карти, да саботират играта с разбойници и още други хитрини, докато се надпреварват да станат покорители на Катан.

Книжарница Ciela

Monopoly

Няма съмнение, че Monopoly е призната за една от най-добрите семейни настолни игри за всички времена. Игра на монопол обикновено трае няколко часа и определено може да разкрие доста за състезателния дух на хората. Търгувайте с парцели, къщи и хотели, но и внимавайте да не попаднете в затвора. В момента на пазара има най-различни версии, така че дори и да не сте фен на класическата, може да си закупите Game of Thrones, AC/DC или мини варианта.

Hippoland

Twister

Няма по-голямо удоволствие от играта на Twister със семейството и приятелите. Тя е весела и пълна с предизвикателства. Пуснете си любима музика и може да се учудите колко точно гъвкаво е тялото ви в изпълнение на изтеглените ходове.

Hippoland

Шах

Шахът не е за всеки, защото отнема малко повече време и спокойно пространство за мислене, но след като започнете, това може да бъде една от най-приятните игри, за да предизвикате ума си.

Книжарница Ciela

DIXIT

Dixit е чудесна, илюстрирана игра за креативност и отгатване, в която основното ти оръжие е въображението. В хода на тази вече доста популярна игра играчите използват разнообразието на своите богати на детайли карти, за да завоалират връзката между историята си и картата, с която играете в момента. Съперниците им трябва да отгатнат тази карта – познаването обаче е само половината от играта! Как протича всяка отделна игра зависи напълно от това в каква компания сте се събрали да играете и никога не си прилича с предишната. Dixit e гениално проста игра, която можеш да играеш почти с всеки, с когото знаете поне един общ език. Прекрасната комбинация между красивите илюстрации от френската художничка Мари Кардo и съвсем простите правила се възприема от всякакви видове играчи. Играта е наградена със Spiel de Jahres за дизайн през 2010.

Playsense

Дървена Дженга Кула

Съдържа 48 бр. трицветни дървени блокчета и 2 зарчета с обозначени цветове. Постройте кулата, като за всеки етаж използвате 3 блокчета. Всеки играч последователно хвърля зарче, изтегля блокче от съответния цвят и надстроява кулата. Победител е последният играч, поставил блокче върху кулата, без да я събори. Тази игра е забавна както за малки, така и за големи.

UNO карти за игра

Игpaйте, ĸaтo cлeдвaте цвeтoвeтe, нoмepaтa и изпoлзвaте дeйcтвиeтo нa вcяĸa ĸapтa. Haдпpeвapaтa e в тoвa дa ocтaвиш вcичĸитe cи ĸapти. Koгaтo ocтaнeте c eднa ĸapтa, нe зaбpaвяйте дa извиĸaте “УHO”. Kapтитe ca пoдxoдящи зa игpa oт 2 дo 10 чoвeĸa и зa дeцa нaд 5 гoдини. Колкото повече, толкова по-весело, така че може да поканите и приятели!

А как се забавлявате вие в семейна обстановка?

Правила на промоциятаНамери в мола