Есенен грим

Есенен грим

12.09.2019

След като вече преминахме постепенно на есенна вълна с 5 тенденции от новия сезон, които може да носим още сега, време е да обърнем подобаващо внимание и на макиажа. Той е не по-малко важен при изграждането на цялостната визия, а и също си има своите особености през различните сезони. При него наближаващите по-хладни дни са повод да сменим текстурите, цветовата палитра и да се гмурнем в търсене на най-новите продукти по козметичните щандове.

Опушени очи

И докато през лятото очите блестяха в ярки тонове, много от популярните гримьори са на мнение, че опушеният грим ще властва през есен 2019. Той с годините се е превърнал в истинска класика, която придава на дамите сила, увереност и мистерия. В топлото време бляскавите сенки се използваха доста по-често, но сега може да ги замените с опушени матови текстури. Те изглеждат някак по-примамливо, уютно и кадифено, особено когато са правилно поставени и преляти. Сякаш прилягат като луксозен кашмирен пуловер! Най-лесният начин да постигнете красиво направен опушен грим е да използвате молив като подложка. Изравнете долната и горната част на линията и размажете леко, за да не изглежда прекалено перфектно. За есента препоръчваме да наблегнете на тъмните оттенъци – кафяво, изумрудено зелено, среднощно синьо и най-очевидния избор – матово черно. Моливът е добре да е хубаво подострен и по-мек. След това вземете сянка за очи в малко по-светъл тон от молива и леко прелейте по линията и извън нея. Накрая подберете по-светъл, неутрален матов цвят и го смесете  от втория цвят навън. Продължете да нанасяте сянката и да добавяте повече, докато постигнете желаната интензивност на цвета си. Не на последно място завършете всичко с пласт спирала на горните и долните мигли.

Деликатни вежди

Тенденцията на веждите за есента е свързана с възприемането на естествената форма и пълнотата на веждите. Попълването е само при необходимост и целта е по-мек и елегантен резултат, чиято идея е само да рамкира лицето. Този начин  е приятна промяна от посоката на прекалено оформените и тежки вежди, които бяха модерни в последната година. За естествен вид можете да използвате или прахообразен продукт, или молив. Попълвайте с леки движение в посоката на растеж на косъмчетата и използвайте една идея по-светъл цвят от естествения тон на веждите. (Това добавя дълбочина и контур на очите ви, без да изглеждате тежки, прекалени или, нека бъдем честни, фалшиви.) Може просто да подчертаете арката и опашката и да я оставите така. За дамите с изразителни вежди по природа прозрачен гел е абсолютно достатъчен.

Блестяща кожа

Още от началото на годината с йога скин тренда матовите текстури започнаха да губят позиции. И докато през лятото, те са предпочитани, особено от дамите с по-мазна кожа, за есента е време да заложим на по-хидратиращи формули. Акцентът в основата е върху здравата, блестяща кожа, която изглежда естествено. Цялостното ни излъчване трябва да е сияйно и да подчертава чертите ни, а не да прикрива всичко и след това да оформяме скули и бузки наново.

Закачлива очна линия

И все пак, за да не минаваме съвсем изведнъж на тъмните цветове, ще разкрием, че цветната очна линия ще бъде истински хит тази есен. Забравете за черното, а вместо това заложете на неон! Той ще направи грима интересен, запомнящ се, но винаги може да бъде „омекотен” в комбинация с бяло.

Устни в тъмнокафяво

Забравете боровинковите и тъмночервени тонове, а вместо това се пригответе за всякакви кафяви оттенъци.

Разделени мигли

Официално е – Twiggy миглите сериозно се завръщат. В допълнение със здравата блестяща кожа, миглите също трябва да бъдат добре дефинирани и подчертани. Не е нужно да изглеждат неестествено по кукленски, но определено имат нужда от внимателно нанасяне на продукта. По-многобройни пластове, но разресване между тях, за да не се получи слепване. Издърпайте леко навън най-крайните мигли, за да получите визуално представата за котешко око, но без да оформяте линии.

Кой е вашият любим тренд?

Правила на промоциятаНамери в мола