На пазар за деним: кои модели подхождат на фигурата ни?

На пазар за деним: кои модели подхождат на фигурата ни?

05.09.2019

Дънките са задължително присъствие в гардероба на всяка жена. Но тъй като са толкова популярни, на пазара има прекалено много различни кройки и стилове, а пазаруването на перфектния чифт в повечето случаи се превръща в истински непосилно упражнение. Ако и вие като нас сте объркани от всички възможности за избор, време е да стесним опциите и да се вгледаме в това, което на първо място отива на нас и нашата фигура. След като намерите подходящите кройки за вашия тип тяло, тогава намирането им ще бъде лесно и безпроблемно.

Miss Sixty, Totally Erected

Фигура тип пясъчен часовник:

При този вид фигура вероятно имате добре оформен бюст и ханш, съчетано с по-тънка талия. Добър вариант тук са моделите с по висока талия и т.нар. bootcut. Високата талия ще акцентира точно в най-тънката част от фигурата ви и ще подчертае дискретно извивките. Bootcut моделите с по-широки крачоли от своя страна ще балансират по-широкия ханш. Някои производители дори предлагат такива с леко повдигната талия само отзад и специално оформящи дупето.

Какво да избягвате: Не залагайте на гащеризони, защото те по никакъв начин не подчертават добре талията и извивките. Същото важи и за модели без никаква възможност за разтягане. Хубаво е да има някакъв процент стреч материал, който да прилепва нежно по бедрата и да не се получава разлика с талията. За почитателите на skinny моделите – не е нужно да се откажете съвсем от тях, но не купувайте такива, които стоят като клин или пък са с по-светъл оттенък на бедрата. Това само визуално ще ги уголеми.

Replay Jacksy Straight Fit Jeans, Fan Point

Фигура тип круша:

Жените с фигура с формата на круша изглеждат страхотно в дънки, които удължават краката и визуално смаляват по-тежкия вид на долната част от тялото. Ако сте пълни по-скоро в бедрата, а по-тясни в горната част на торса, изберете дънки с кройката на панталон, за да създадете дълга, непрекъсната линия от ханша до подгъва. Този тип деним е много подходящ и за работна обстановка. За дамите, които предпочитат прилепналите модели, предлагаме да заложат не на тези, които се стесняват надолу, а да изберат такива с прав крачол.

Какво да избягвате: По-светлите разцветки деним привличат вниманието именно към зоните, които ни се иска да прикрием. Съветът ни е да купувате основно тъмен деним. Също така, следете размера на задния джоб. По-малките джобчета акцентират по нежелан начин на тази част от тялото, така че по-добрият вариант е да се насочите към по-големи джобове.

H&M+ Shaping High Jeans

По-едри фигури тип плюс-сайз:

Много рядко дамите с по-големи размери си позволяват да носят дънки, но хубавата новина е, че има подходящ модел и за тях. Важно тук е да не пристягате извивките си, за да не се чувствате притиснати. Препоръчваме моделите с абсолютно прави крачоли. Обикновено те са направени така, че да падат в една права линия, без да подчертават излишно нито една част на тялото. Отново изборът трябва да е деним в тъмен цвят.

Какво да избягвате: Скъсените модели над глезена ще направят краката ви да изглеждат къси, затова обърнете внимание на дължината. Дънките трябва да стигат максимално до земята, за да удължат визуално долната половина. Не залагайте и на ниска талия, защото тя ще накъса фигурата. От друга страна високата талия подчертава корема. Идеалната среда е класически стил деним със средна талия.

Guess Skinny Jeans Starlet, Scandal

Момчешки тип фигура:

Фигурите с по-тесен ханш най-често целят да придадат повече обем в тази част. Много жени с този тип тяло имат и по-плоско дупе, а правилният чифт дънки може много да помогне за оформянето му. Ще изглеждате най-добре в skinny дънки, които плътно обгръщат тялото и повдигат задната част на торса. Може да си позволите и много ниска талия.   За да акцентирате допълнително отзад, потърсете и джобове с детайли и интересни акценти. Джобове, които седят по-високо на дупето – без да се простират надолу до бедрата, също създават визуално повдигане.

Какво да избягвате: Ако тялото ви е равно отгоре до долу, не купувайте модели с прави или разкроени крачоли. Високата талия също не е съвсем препоръчителна, защото ще изгуби пропорцията на тялото ви.

Push-up Jeans със средно-висока талия, Bershka

По-високи дами

Когато сте високи, ключът е да намерите дънки с дълъг вътрешен шев. Що се отнася до това, кой стил работи най-добре, може да изберете почти всеки вид, съобразявайки го с особеностите на талията и ханша. Правите модели отиват на почти всички, а средната талия е абсолютно универсална.

Какво да избягвате: Може да пропуснете супер skinny моделите, както и прекалено развлечените boyfriend’s.

Миньончета

Перфектните дънки за дамите с по-нисък ръст удължават краката и създават илюзията за по-висока фигура. При тях също правите модели стоят добре, като много важно е да намерите такива, които да пасват перфектно. Торбестите стилове не са подходящи, защото лесно може да се „загубите” в тях.

Какво да избягвате: Дънките с дължина над глезена ще накъсат фигурата и ще направят краката ви да изглежда още по-къси. В случай че се спрете на такива, носете ги с малко по-висок ток или платформа.

А кой е вашият предпочитан модел?

Правила на промоциятаНамери в мола