Ученическа мода: какви дрехи да подберем?

Ученическа мода: какви дрехи да подберем?

29.08.2019

След като сме избрали най-важният аксесоар за ученика – раницата, време е да попълним и гардеробите. Със сигурност родителите на по-малки деца ще се припознаят в момента, в който мерейки дрехите от миналия сезон, всичко вече е по-късо и по-тясно. Летните месеци са времето, през което като че ли учениците най-рязко порастват и началото на септември е най-подходящият период за покупки.

В България не са толкова много училищата, в които има задължителни цялостни униформи, а по-скоро е прието да се носи тениска или елемент с логото на учебното заведение. Оттам нататък изборът на подходящо облекло пада върху ученика и родителите. Затова и от екипа на Mall Plovdiv подбрахме няколко универсални съвета, които да ви помогнат да закупите това, което ще е най-практично за дните, изпълнени с уроци.

Мислете за удобството

Всички деца изглеждат очарователно в официални дрехи, с къдрички, ризи и панталони с ръб, но бъдете убедени, че това не е най-подходящото облекло за училище. Дори елементи като връзки и дълги роклички могат да бъдат опасни, тъй като по-малките дечица могат да се заплетат в тях при тичане или игри през междучасията. Клинче със суичър или спортен панталон с тениска са доста по-удачният избор, когато става въпрос за удобство.

Обличайте децата според сезона

Децата са активни, даже на моменти повече от възрастните, а в учебните заведения често е твърде топло. Не ги навличайте с прекалено дебели дрехи. В случая по-полезно би било обличането на слоеве, където над по-тънка блуза с дълъг или къс ръкав, предвидите суичър/жилетка. Има много подходящи варианти във всички магазини за детска мода и този тип връхни дрехи са едни от най-практичните.

Спортни обувки

Независимо дали това са кецове, гуменки или маратонки – спортните обувки са отлична опция. Оставете сандалите и балеринките за вкъщи, а за зимата заложете на ниски и топли ботушки. Ако се притеснявате, че детето ви ще е тепърва в първи клас и не може да се завързва добре, купете модел с лепенки. Децата се преобуват понякога за игра в салона по физическо, така че трябва да могат да се справят максимално сами.

Оставете дънките за излизания

Много малко са децата, на които им е удобно цял ден в дънки. Те предпочитат дрехите им да са без ципове и да не са плътно прилепнали по тях. Затова съветваме да купувате долни дрехи като спортни панталони с ластик в талията и клинчета за момичетата. Особено по-малките имат и поне 3 пъти седмично час по физическо възпитание и така няма да има нужда да се преобличат.

Винаги пазарувайте по повече бройки

Това важи не само за униформените артикули, но и за всякакви други дрехи. Няма начин детето ви да не се е прибирало изцапано с боички след рисуване или с окаляни панталони след дъждовен ден. Предвидете такива моменти и се уверете, че имате достатъчен брой блузи/панталони, за да не ги сушите в последния момент.

Заложете на лесни за поддържане дрехи

Когато купувате дрехи за деца, хубаво е материите да са издържливи и да могат да се третират с препарати против петна. Коприна, чиста вълна, кашмир са красиви, но непрактични.  Дрехата трябва да е направена от естествени и дишащи материали. Правилното съотношение на синтетика и естествена тъкан обезпечава и нужната хипоалергенност на състава, позволява на кожата да диша, но и не създава необходимост от ежедневно гладене.

Практични цветове

Нацапани с тебешир ръкави, обрана прах от пода – ако не искате да перете връхни дрехи след всяко обличане, по-добре е да купувате по-тъмни цветове. Тъмносиньо, сиво, зелено са нюанси, на които петната не са толкова видими и може да изкарат до края на деня.

Във всеки от магазините Adeo Mayoral, H&M, Benetton Kids, Okaidi ще намерите голям избор от артикули, а дори някои имат специална ученическа секция със селекция от бейсик модели, които се комбинират лесно помежду си.

Правила на промоциятаНамери в мола