Как да съчетаваме цветните чорапи за по-ефектна визия?

Как да съчетаваме цветните чорапи за по-ефектна визия?

29.08.2019

Цветните чорапи се превърнаха в предпочитан аксесоар за всички дами и господа с усет за модата в последната година. Витрините на магазините често ни провокират с нестандартни детайли като плодове, панделки и перли, а брандовете, които ги предлагат, се увеличават.  Дните на скучните бели, черни и сиви чорапи официално приключиха, а с нашия импровизиран гид в света на шарения аксесоар, ще ви предизвикаме да го съчетаете във визията си още този сезон.

Когато се обличате за неофициален повод, не пропускайте цветните чорапи

Ако се подготвяте за небрежно излизане, развихрете въображението си и заменете стандартните чорапи с нещо щуро. Истината е, че всъщност няма правила, когато става въпрос за това как да носим цветни чорапи. Особено в случай че останалата част от визията е семпла и „бейсик”, то един по-щур чифт чорапи само би допринесъл за тренди вида ви. На работното място цветните чорапи също не са забранени, особено ако работите в творческа сфера. Единствено за места с дрескод препоръчваме да ги запазите за лежерните петъци или извънработни събирания с колегите.

Съобразете чорапите с останалата част от визията си

В зависимост от това дали се обличате просто за разходка, за някое полуформално събитие или за съвсем официално мероприятие, чорапите ви трябва да кореспондират на останалата част от облеклото. Небрежните поводи са идеалното място за най-лудите модели. Дори и да сложите нещо съвсем откачено, това по-скоро би било плюс и ще ви накара да изпъкнете в очите на околните. За тоалети, които не са съвсем спортни, по-добре е да подберете нещо по-приглушено откъм детайли. По-тъмен тон, който се съчетава с панталона, е добро начало. Нека да се получи плавно преливане,а не ярък контраст. При най-официалните събития добре е да не си позволявате твърде големи експерименти. За тях си е прието, че цветът на чорапите трябва да е подобен на този на костюма или вратовръзката. За дамите – телесни чорапи без ликра и съвсем сливащи се с тена на кожата.

Носете ги с деним

Това е начинът, с който няма как да сбъркате. Просто изберете дънки със скъсени крачоли или ги подвийте смело. Може дори да се съчетаят с цвета на горната част от облеклото. Дамите пък не трябва да се страхуват да комбинират с пола/рокля. Опънете ги смело и изявете себе си чрез някой цветен еднорог. Моделите с перли са перфектни за актуалните поли солей, които ще продължат да се носят и през есента.

Съчетайте ги с обувките си

Изваждайте цветните Converse и Vans от шкафа и им намерете най-подходящите чорапки. За есента почитатели сме на червения и зеления цвят. Изпъкват страхотно и създават супер настроение. А и плавният преход в цветовете и синхрона прави визуално долната част на торса по-издължена. Дори в по-хладните дни дамите могат да съчетаят черни чорапи до коляното с черни обувки, за да създадат илюзията за безкрайни крака.

Изявете себе си с ярко послание

Хубавото е, че щури чорапи може да намерим навсякъде, а някои определено ни изненадват с принтове. Суши детайли, плодови вкусотии и дори закачливи надписи – заявленията по тениските са за всеки, но малцина се осмеляват да превърнат и чорапите си в акцент.

В Mall Plovdiv може да попаднете на страхотни модели както на съвсем обичайните за това места като Calzedonia, Tezenis, Golden Point, Seven Seconds, Bershka, H&M, така и не пропускайте Happy Socks в Collective и District. А с щур дизайн могат да ви изненадат и в Peep.

Правила на промоциятаНамери в мола