Стил за миньончета

Стил за миньончета

16.08.2019

Малкият ръст има своите предимства. Например, често ти искат лична карта, когато поръчваш на бара :). Но има и недостатъци: трябва внимателно да подбираш дрехите и аксесоарите си, защото неуспешната комбинация може лесно да „скъси“ фигурата и да я лиши от нейната грациозност.

За да се сме на помощ на всички дами, които определят себе си с височина под средната, събрахме няколко съвета и трика за това как може да подчертаеш дребния си ръст и да го превърнеш в предимство.

Кроп топ и пола Guess, Scandal

 

Правилни пропорции

За да изглеждаш зашеметяващо, не трябва да се забравяш за поддържането на правилните пропорции на фигурата. Личният избор на дрехи играе най-съществена роля в това. Носенето на горната част от тоалета, свободна около кръста и по-дълга, “съкращава” фигурата  наполовина. Това създава илюзията, че торсът е по-обемен и по-дълъг и визуално скъсява краката. Затова първият ни съвет е по възможност да се залага на горна част, прибрана в полата или панталона, тъй като това ще подчертае талията, “удължи” краката и като цяло ще направи фигурата по-крехка и стройна. Друг вариант е да заложиш на така актуалния в момента кроп топ в комплект с пола.

Рокли

За роклите отново правилата са многобройни, но ще откроим най-важните от тях. Добре е да са едноцветни. По този начин се създава усещане за единност на целия тоалет и не се „разкъсва” на горна и долна част. Добър вариант, ако все пак се спрем на многоцветен модел, е талията да е по-висока. За съвсем шарените рокли важно е да се знае, че всякакви големи цветя или фигури не са желателни. По-скоро се залага на дискретните и нежни мотиви, които да не се натрапват.

H&M

 

Жилетки, сака и якета

Дългите жилетки представляват лесно решение за „добавяне“ на няколко сантиметра към височината без помощта на високи токчета. Подобно облекло върши перфектна работа за създаването на тази  важна непрекъсната вертикална линия, която видимо удължава фигурата. Е, жилетките  не трябва да са прекалено обемни или да имат много големи детайли, тъй като този тип допълнения отново подчертават ръста.

При якетата и блейзърите също има някои особености, които стилистите съветват да съблюдаваме. Според тях обемните и удължени силуети видимо скъсяват краката и не подчертват по-най оптималния начин фигурата. Препоръчително е да се заложи на якета и блейзери, които са с по-малък обем, скъсени и прилепнали до талията или малко по-надолу. Разбира се, тук всичко зависи и от персоналните особености на всеки силует, защото в момента тенденциите са именно завръщането на удължените и овърсайз модели.

Като правило, контрастните цветове в дрехите (пр.: ярък топ и тъмни дънки) разделят фигурата наполовина, създавайки ясно изразена хоризонтална гранична линия. За сравнение монохромните сетове забележимо удължават силуета.

GiAnni

 

Аксесоари

За всички, които обичат да носят обувки или сандали, които се закопчават около глезена, важно е да сме уверени, че каишките съответстват на тона на кожата. В противен случй те визуално прерязват краката и ги правят да изглеждат по-къси. Отново във връзка със спазването на пропорциите, препоръчително за мини дамите е да избягват широките колани. Когато държиш да подчертаеш талията – изборът трябва да пада върху съвсем тънък колан. Междувременно вертикалните линии (рокля без колан, обувки с по-светъл към телесен цвят) правят фигурата по-стройна и издължена.

Pronta

 

Чанти

Чантите са следващият елемент, който винаги използваме при изграждане на визията си. Най-добрият вариант за мини дамите е малка чанта с широчина, не по-голяма от 25 сантиметра. Ако си фен на раниците, те също трябва да са малки и да бъдат в кокетни геометрични форми. Добрата новина е, че чантичките през кръста стоят страхотно на дребна фигура. Големите офис модели може и да са удобни за носене на хиляди неща, но смаляват още повече и оставят впечатление за доста по-голям контраст.

На пръв поглед може и да изглежда доста сложно и ограничаващо, но в момента, в който се разровите в магазините и си оставите време да пробвате на воля, гарантирано ще намерите това, с което да изглеждате зашеметяващо. В момента по магазините може да намерите както супер изгодни дрехи на намаление, така и част от новите колекции. А какво по-добро занимание в горещия почивен ден от малък шопинг тур?

Правила на промоциятаНамери в мола