Грижа за кожата и косата след почивка

Грижа за кожата и косата след почивка

16.08.2019

Дори и август да е още в средата си, съвсем скоро ваканцията ще бъде само хубав спомен. Тогава е време да преминем от режим „почивка” в нормалната си рутина, за да възстановим кожата и косата си. След безгрижните дни на плажа често усещаме лицето пресушено, тенът повяхнал, а косата – като слама. За тези моменти подготвихме няколко съвета, които ще влязат в употреба на всички, които искат да възвърнат блясъка и свежестта си.

Използвайте нежни ексфолианти

Обикновено при интензивно излагане на слънце, нанасяме често слънцезащитни продукти и се потим повече, а това натрупва по-голямо количество мъртви клетки. Те засилват чувството за дехидратация по кожата ни, а най-лесният начин за премахването им, е чрез ексфолиация. Процедурата ще излющи горния слой от повърхността на лицето и тялото, за да разкрие сияйна и свежа кожа. Залагайте на такива с по-фини частици, за да не нараните кожата си. В тази стъпка помощници могат да бъдат и киселините, но силната слънцезащита след тях е абсолютно задължителна.

Поглезете се с богати текстури на кремове и масла

След ексфолиране най-доброто, което може да дадем на кожата си, е подхранване. След премахване на мъртвия слой клетки, тя е много по-склонна бързо да попие дори и по-тежки текстури. Затова се спрете на подхранващи, успокояващи и хидратиращи масла или кремове. Маслата са страхотни и особено положени върху леко влажна кожа водят до много добри резултати.

Превърнете маската в рутина

Маските са невероятен продукт, който може да ни бъде от помощ в най-различни ситуации. Формулите им са незаменими за експресно възстановяване на кожа и коса. Хубавото е, че чрез техниката мултимаскинг се поставят различни формули и текстури в отделните участъци на лицето и по този начин действаме концентрирано в зоните.

Вземете си гореща вана

Накисването във вана за 30 минути след ваканция или дълги полети помага да се превъзмогне ефекта от смяната на обстановката. За да се улесни детоксикацията и да се балансират солите в организма, добре е да се добави  1 чаша сол към водата за баня. Това помага за облекчаване на мускулите и за отпускане на напрежението.

Овлажнете добре лицето и тялото си

Един от най-забележимите странични ефекти от твърде много слънце и алкохол е дехидратацията, така че не трябва да пропускаме да напомпаме кожата с хидратиращ серум и овлажняващ крем. Комбинирайте ги за още по-голям ефект, особено вечер.

При косата нещата не стоят по много по-различен след завръщане от почивка. Дехидратация, сухота, избледнял цвят и чувствителен скалп. За да се изправим пред наближаващата есен в топ форма, е необходимо да поглезим косата си с продукти, които хидратират и възвръщат блясъка, но също така са деликатни.

При избледняване на цвета

Най-лесният вариант е посещението при фризьор веднага след завръщане. Професионалистите винаги ще са от помощ за премахване на нежеланите оттенъци, които морската вода и излагането на слънце често придават. Добре е да си създадете навик да носите винаги шапка, а в случай че желаете само да неутрализирате тоновете, заложете на професионални продукти като балсами и тониращи маски.

Подхранващи балсами и шампоани

Слънцето и водата най-често се изразяват в изсушаване на текстурата на косата и тя става по-хвърчаща, трудна за оформяне и не толкова „жива”. За да не се озовем в ситуация със сплетена и коса, неподдаваща се на никакво оформяне и прически, включете в рутината си подхранващ шампоан и си създайте навик да ползвате балсам. Може да прибавите и интензивна терапия за по-бързи резултати.

Освежаване на прическата

След почивка е идеалният момент, ако сте си мислили да си направите косата на актуално френско каре или модерния „боб”. Оставете на професионалистите да премахнат цъфтящите и сухи краища, за да подпомогнете по-бързия растеж и да освежите цялостната си визия.

Правила на промоциятаНамери в мола