Трикове за перфектен маникюр

Трикове за перфектен маникюр

08.08.2019

Няма дама, която да не се чувства добре, след като погледне направените си и поддържани нокти. Понякога обаче редовното посещение на маникюрист може да бъде сложно за уговаряне, затова ви предлагаме няколко трика, с които може да се поглезите с красиво положен лак у дома. Всички нужни приспособления са налични в дрогериите, а дори и да си мислите, че това ще ви отнеме твърде много време, приемете го като спа процедура вкъщи. А и през лятото може да експериментирате с различен цвят нокти всяка седмица.

Изберете правилната форма

Въпреки последните модни тенденции (силно заострен връх), се оказва, че заоблените нокти са най-подходящата форма за поддръжка, а и за да не ти се закачат по дрехите. При тях краищата са гладки и е много по-малко вероятно да пречат. За дамите, които предпочитат да носят ноктите си квадратни, съветваме да не забравяте да заоблите края от двете страни на нокътя.

Почистете ноктите с дестилиран оцет

Преди да пoложите лака си, почистете ноктите с памучен тампон, напоен с малко количество дестилиран оцет.  Така ще си гарантирате чиста повърхност, без омазняване, което ще улесни нанасянето на лака.

Не разклащайте шишенцето преди употреба

Разклащането на лака за нокти може да причини малки въздушни мехурчета, които ще се надигнат, веднага след като го нанесете. Вместо това, ако искате да разпределите течността равномерно и да смесите цвета, просто го търкаляйте нежно между дланите си.

Нанесете на слоеве

За да да може вашият лак да изсъхне по-бързо, нанесете три тънки слоя за разлика от един или два дебели слоя. По този начин ще си гарантирате, че няма да го развалите след половин час чакане и стоене в безпомощно състояние с разперени пръсти.

Съчетайте цвета на избрания лак с тона на кожата си

Нюансите на цветовете, предлагани на пазара, са безбройни и често разликите са едва доловими. Те обаче са важни дотолкова, че се съчетават по специфичен начин с подтона на кожата. Затова имайте предвид и тена си, когато избирате  на какво да заложите. Особено при телесните, избягвайте такива, които се сливат съвсем с кожата.  За светлите дами подходящи са розовеещите такива, а за маслинената кожа – прасковените нюанси.

Използвайте бяла основа за ярки цветове

Полагането на бял цвят, преди да нанесете основния, наистина ще накара цвета да изпъкне още повече. Това работи особено добре за популярните в момента неонови нюанси. Трикът е полезен  и ако лакът, който сте подбрали, се нанася не толкова плътно, колкото ви се иска.

Използвайте гъбички за грим, за да създадете красиви детайли

Не хвърляйте гъбичките за грим, а вместо това грижливо ги изперете и нарежете. След това може да ги използвате като помощници за получаване на красиви ефекти по маникюра и педикюра си.

Изсушете лака си за минути със студена вода

Ако нямате търпение да изчакате ноктите да изсъхнат, оставете ги за тридесет секунди и после ги потопете в купа с ледена вода. Това моментално ще запечата лака. Друг вариант е да пуснете сешоара на студена струя и да я насочите към тях.

Превърнете поддържането на маникюра си в навик

В случай че сте решили да правите маникюра си у дома, създайте си навик винаги да носите ръкавици, когато миете или почиствате. Ползвайте редовно масло за кожички, защото то ще накара ноктите ви да изглеждат по-здрави и подпомага растежа им.

Лятото е перфектният момент да се развихрите с цветовете и да не се ограничавате само „офисните” тонове. Цветът на 2019-а (яркият корал), ментови нюанси, цикламено – всичко това гарантирано повдига настроението и моментално те пренася извън работното място. Остават месец и половина до официалния край на лято 2019, така че възползвайте се и бъдете цветни, дори и в маникюра си.

Правила на промоциятаНамери в мола