Най-честите модни грешки, които мъжете правят

Най-честите модни грешки, които мъжете правят

08.08.2019

Макар и да имат доста по-ограничено поле за изява, господата също не са застраховани от модни провали. Стилът е нещо, което се изгражда с годините и особено ако сте от хората, които не са в час с всички модни тенденции и само се поглеждат бегло в огледалото преди излизане, много лесно е да стане очевидно, че външният вид не ви е приоритет. В тази статия събрахме 10 от най-често срещаните модни грешки. Избягването им ще ви гарантира, че ще изглеждате винаги на място, актуално и добре в подбраната визия.

Бели спортни чорапи

Чорапите със сигурност са част от облеклото, на която рядко обръщаме достатъчно внимание. Отваряме чекмеджето, грабваме чифта отгоре и смятаме въпросът за приключен. Но когато подбираме бели спортни чорапи извън фитнеса, трябва да знаем, че те изглеждат евтино, захабяват се бързо и изобщо не стоят добре в официални тоалети. Най-добре е да разполагате с няколко класически чифта бежови, черни и кафяви чорапи, за да комбинирате с костюми. За ежедневните визии заложете на нещо цветно и щуро, което да ви накара да изглеждате на гребена на вълната.

Прекалено дълъг панталон

Развлеченият и дълъг панталон ще ви накара да изглеждате по-ниски и не толкова спретнати, колкото би трябвало да бъдете. Дори и да изглежда приемлив за някои ситуации, имайте предвид, че вече е доста демоде.

Точната дължина не трябва да трябва да закрива върха на обувката ви. Дори в последните години много от господата залагат на доста по-скъсени модели, особено ако искат да покажат колекцията си от интересни чорапи. Задължително коригирайте панталоните си при шивач, за да изглеждат точно по размер.

Твърде много разкопчани копчета от ризата

Съгласни сме, че закопчаната догоре риза изглежда някак прекалено сковано, особено когато е без вратовръзка. Но и другата крайност не е за предпочитане. Никога не разкопчавайте повече от две копчета. В противен случай ще изглеждате непрофесионално.

Видимо бельо/тениска под риза

В случаите, когато носите тениска под ризата си, нека тя да не се вижда. Тук и важи и по-горното правило. Че ако носите ризата си разкопчана, нека да не е прекалено, а и тогава подбирайте v-образно деколте за отдолу.

Преди време носенето на потник или тениска под ризата е било задължително, но днес вече спокойно може да пропуснете тази част.

Твърде дълга/къса вратовръзка

Всъщност за подходящата дължина на вратовръзката си има точно и ясно правило. Върхът ѝ трябва да се намира между горната и долната част на закопчалката на колана (или зоната, в която ще бъде колана, ако сте без).

Неприбрана в панталона риза

Носенето на ризата над панталона може да е чудесно в лежерна и непринудена обстановка, но не го правете при официални поводи. Може да забележите, че някои ризи имат доста по вталена и удължена задна част, така че те не са направени да бъдат носени по този начин в никакъв случай. За непринуден външен вид подбирайте ризи с по-леки материи, без много детайли и по-къси като кройка. Тях може да си позволите да не прибирате в панталона.

Много аксесоари

Винаги е добре, когато господата знаят как да използват аксесоарите и да акцентират върху визията си. Важно е обаче да не се прекалява. Винаги бройте всичко – например цветна риза, ярка вратовръзка, джобна кърпчика, копчета за ръкавели, гривни, пръстени, шарени чорапи. Ограничете ги максимум до 3. Колкото по-сдържани сте, толкова по-добре ще изпъкнат тези, които сте подбрали.

Неполирани обувки

Състоянието на обувките казва много за притежателя им. Абсолютно задължително е да ги поддържате чисти и здрави. Ако можете да видите отражението си в тях, това е винаги добър знак! Дори препоръчваме да инвестирате  в качествени обувки, които да ви вдъхновяват да се грижите за тях.

Големи брандирани надписи по дрехите

Няма нищо лошо в това да сте любител на марковите стоки, но ключът тук е в дискретността. Подбирайте брандовете според стила си, а не само по статуса им. Избягвайте всякакви крещящи надписи, а оставете хубавата кройка и материя да направят впечатление.

Несъобразяване на облеклото със сезона

Сигурно сте попадали на хора, облечени в костюм от черна вълна на лятна сватба или пък в бял ленен костюм през късната есен. Факт е, че изглежда напълно неестествено и неудобно. Независимо дали предпочитате по-официалния или лежерен стил, съобразяването със сезона е задължително, ако държите да изглеждате адекватно.

За лятото подбирайте материи като лен и лек памук в по-светли цветове, а за зимата оставете вълнените панталони и пуловери.

Правила на промоциятаНамери в мола