Как да се обличаме в горещините?

Как да се обличаме в горещините?

02.07.2019

Триковете, с които да победим жегата в града.

Няколко дни вече е толкова горещо навън, че се чувстваме сякаш ще се разтопим под слънцето. Изборът на облеклото за толкова високи температури може да бъде истинско предизвикателство, особено когато не искате да се потите, а държите да изглеждатe модерни и спретнати. Основното в тези случаи е да залагате на дрехи, изработени от тъкани и материали, които ще ви държат на хладно. Аксесоарите също са важни, но всичко основно ще намерите в нашите препоръки по-долу:

Купувайте дрехи от памук, лен или трико. Тези тъкани няма да ограничат тялото ви и да ви накарат да се потите в топлината. Избягвайте материи като полиестер, найлон или коприна. Те могат да изглеждат добре, но не са дишащи материали. Допирайки се до тялото ви през целия ден, ще ви накарат да се потите и ще задържат миризмата. Коприната от своя страна при навлажняване много лесно се мачка и става на гънки, което е абсолютно нежелан ефект. Въпреки това, ако трябва да се обличате за събитие, предпочетете коприна пред други изкуствени материи.

Придържайте се към дрехите в светли цветове. Пастелните тонове и багрите в по-светлия край на спектъра, като бяло, бежово и сиво, са най-добрите опции. Те абсорбират по-малко слънце от по-тъмните цветове и в тях ще се чувствате по-прохладно.

Не отхвърляйте и дрехите, специално направени за тренировка. Ако работите навън или се разхождате на открито ежедневно в горещото време, заложете на удобството, което те предоставят. Обикновено качествените такива са изработени от материали, които абсорбират потта и регулират телесната температура. Целта на кройката им е и да бъдат удобни и да ви позволяват свободно движение. Как спортното облекло стана толкова популярно извън залата за тренировки, прочетете в Спорт на открито. Разбира се, това е неприложимо при работа в строга официална среда, но в такива случаи може да погледнете съветите ни как да сме стилни в офиса през лятото.

Следващият ни съвет е да заложите на по-свободните кройки. Избягвайте плътно по тялото облекло, което ще ограничи движенията ви. Целта е да се създаде слой въздух между кожата и дрехите ви, за да се чувствате максимално удобно. А-образна линия при роклите е един от варианти. Другият е да залагате на къси панталони или поли. Потърсете шорти или поли от дишащи материи, които не покриват с излишен плат краката ви.

Не обличайте слоеве. Ако трикът ни за обличане през останалите сезон е да  комбинираме правилно дрехите една върху друга, то това правило ще ви накара да се топите от жега през лятото. Вместо това трябва да изберете дрехи, които не изискват нищо отгоре. Добър пример е макси роклята, която е подходяща за всякакви поводи и ситуации. Отлично стои и за официални събития, тъй като краката ви ще бъдат покрити, но в същото време ще ви е комфортно прохладно.

Обувките са не по-малко важни. Изберете удобни, дишащи обувки. Много хора страдат от подути крака в горещото време, а това може да се предотврати просто като смените обувките си. Нека да са с подметки, изработени от дишащи материали и избягвайте кожените, гумените и всякакви други изкуствени изделия.

Не забравяйте шапката, ветрилото и слънцезащитата, а най-доброто, което може да направите, е да избягате на разходка извън града или да се отдадете на летните намаления в Mall Plovdiv.

 

 

 

 

 

 

Намери в мола