Пикник в града

Пикник в града

28.06.2019

Лятото е за приключения и разходки, но днес ще ви дадем и една идея за моментите, когато не ви се мърда от града. Макар и като че ли да не е толкова популярен в България, пикникът е чудесен начин да разпуснете сред природата и да прекарате един нетипичен ден с любимите хора, дори и в градска среда.

В Пловдив е важно да се знае, че в Цар-Симеоновата градина пикниците са забранени, така че там дори и не помисляйте да използвате тревните площи. За сметка на това големите паркове като Лаута, района на Младежкия хълм и Гребната база са доста подходящи за целта. Дори Лаута разполага с барбекю кътове, където може да се развихрите с менюто и беседки, на които да се съберете по-големи компании. Намирането на подходящо място е най-важната стъпка, защото особено през почивните дни удобните локации се заемат бързо.

Следващата стъпка, за която е добре да помислите, е храната. Вариантите са няколко: или приготвяте нещо простичко вкъщи и след това прибирате в кутии, или подготвяте продукти и ги готвите на място на скара например, а най-лесно несъмнено би било да поръчате храна и просто да минете да я вземете от любимия ресторант. За удобно и сигурно пренасяне на всичко до избраното място, добра идея е да имате подходяща кошница/раница за пикник. В тези по магазините всичко се прибира много компактно, а комплектите идват готови с чинии, чаши и прибори. Така не трябва да мислите за нищо. Просто прибирате храната и сте готови за приключение.

Кошница за пикник, Kreo

А след основните неща, които вече сме осигурили, има и някои допълнителни аксесоари, които със сигурност ще направят престоя ви сред природата по-приятен, а времето – по-забавно:

  • Одеяло или постелка – по този начин ще елиминирате опасността от петна от трева върху дрехите си и няма да се намокрите, ако земята е влажна от предишни валежи

Одеяло 130х170, Kreo

  • Спрей против насекоми – абсолютно задължително, когато сте сред природата и по тревните площи. Напръскайте добре всички открити части, още преди да излезете.
  • Слънцезащита – отново едно от онези неща, за които знаем, но понякога неволно пропускаме. Дори и под сянката на вековни дърветата, слънчевите лъчи могат да бъдат опасни и да доведат до изгаряне.
  • Занимания за възрастни и деца – въпреки че пикниците обикновено се въртят около храната, занимателните игри са винаги задължителни, за да не скучае никой. Хвърчилата, фрисбита и топки са най-често вариантите за играчки по време на пикник. Разбира се, не е нужно да се съобразявате с това. Вземете книги за четене, за оцветяване или настолни игри. Това би било също толкова забавно и сплотяващо. А именно това е целта на пикника.
  • Не забравяйте аксесоари като отварачка за шишета, тирбушон (ако носите вино с вас) и хубав нож. Може и да не ви изглежда толкова важно, но ако около вас няма място, откъдето да купите, ще сте доволни, че сте предвидили всичко.

 

 

А какво задължително взимате вие и обичате ли да прекарвате време сред природата с приятели?

 

 

 

 

 

 

Намери в мола