Летни прически

Летни прически

28.06.2019

Започна поредният летен сезон. Вече сме почистили барбекюто и резервирали заслужената почивка. Обновили сме гардероба си с най-горещите летни принтове и сме заменили дебелите пуловери с леки тениски и къси панталони.

Но, освен за гардероба, лятото е подходящо време да помислим и за косата си. Защото когато става въпрос за най-новите модни тенденции, те се сменят не само при дрехите, но и при прическите и оформянето на косата също.

 

 

През 2019-а година основна линия при грижата за косата ни трябва да бъде естествеността. Няма брокати, щури оцветявания или откачени прически, чиято направа да увреди косъма. Все пак, както съвсем наскоро споделихме в темата за слънцезащитата, косата ни е не по-малко изложена на вредното въздействие на слънчевите лъчи. Факт е, че когато хората и специалистите говорят за ползите от слънцезащитните продукти, те обикновено пренебрегват скалпа. Въпреки че е покрит с коса, той е толкова изложен на слънцето, колкото и лицето, ръцете и т.н.. Така че е добра идея да не пропускате да нанасяте слънцезащитен спрей винаги, когато ще прекарвате време на открито. Вече на пазара има голям избор от продукти тип 2 в 1 – слънцезащита и стилизант, така че да не утежнявате рутината си. Ако по някаква причина не можете да използвате слънцезащитен крем, препоръчваме да носите шапка, когато сте навън.

 

 

Не забравяйте да се погрижите и за косата си, когато сте в басейна

Дори и да не пътувате всеки уикенд до морския бряг, басейните са на една ръка разстояние. Дори може да поплувате след работа. Все пак имайте предвид, че водата в басейните се отразява пагубно на косата и прическата ви. Тя съдържа хлор, който уврежда косата и я кара да изглежда като слама. Независимо дали имате къса или дълга коса, винаги е добра идея да носите шапка за плуване, за да намалите до минимум намокрянето ѝ.

А  ето и някои от най-любимите летни прически, които лесно може да си направите сами у  дома, без особени усилия.

 

 

Полуприбрана коса

Особено предпочитана през лятото, тази прическа беше и голям хит по модните подиуми през тази година. С нея запазвате дължината на косата си и женствеността, която тя носи, но в същото време откривате лицето и привличате внимание към нежния му овал. Получава се изключително бързо, небрежният ефект е абсолютно желан и работи особено добре за моментите, когато искате да бъдете стилни, но без прекалени усилия.

 

 

Конската опашка

Конските опашки изобщо не са нещо ново, но са вероятно най-функционалната прическа за горещите летни дни. Издърпайте хубаво назад косата, пригладете внимателно с гребен, а за най-непослушните косъмчета може да използвате нова четка за зъби, напръскана с лак, с която да ги пригладите. Актуални за пролет/лято 2019 са най-обикновените варианти на конска опашка, прическите с обем и конските опашки с бретон.

 

 

Плитка

Вариантите за плитки са безброй. Може да я направите ниско долу на врата, но и може да разнообразите високо вдигнатата конска опашка и да сплетете дължината ѝ. За ваканционна визия вплетете и цветно шалче. Така ще сте абсолютно в тренда!

 

 

Фиби

Използвайте една от най-горещите летни тенденции като нежно приберете кичурите около лицето назад. Преди това може да начупите косата, за да постигнете небрежния вид на леки вълни.

 

 

Небрежен висок кок

Кокът обикновено се свързва със строгост, но когато поизвадите няколко косъмчета тук-там, придобива съвсем друг вид. Особено подходящ за дните, когато косата не е във най-добрата си форма. Може дори да го направите само с горната половина от косата и да оставите долната нежно да пада по раменете ви.

 

 

Коса на вълни

А има ли нещо по-лятно от нежните вълни по гърба, развяващи се на фона на морския бриз? Косата напомня като че ли сте излезли от банята, сложили сте малко пяна, смачкали сте я леко в шепи и сте излезли. Нека къдриците да не са перфектни, но летните преживявания – да!

 

 

 

Намери в мола