10 идеи за устойчив начин на живот с КРЕО

10 идеи за устойчив начин на живот с КРЕО

20.06.2019

БЪДИ ЕКО С КРЕО!

Не се нуждаеш от големи промени, за да живееш природосъобразно. Достатъчни са дори някои нови детайли в начина ти на живот, за да бъдеш Еко в града.

Ето и няколко идеи как да създаваме по-малко отпадъци!

1. Можем съвсем съзнателно да се наслаждаваме на ароматно кафе без филтър или капсули с помощта на френска преса или кафеварка! Така определено ще генерираме по-малко отпадъци в кошчето!

2. За къде сме без чаши за из път! Със своя оригинален дизайн не само придават добро настроение на ежедневието ти, но също така защитават нашата околна среда.

Чашите са лесни за почистване, безопасни за здравето и не нарушават вкуса на твоите напитки. С твоята покупка правиш малък принос за намаляване на отпадъците.

Знаете ли, че: По три тона пластмаса дневно влизат във водите на Черно море, а за световния океан цифрата е 15 тона ежеминутно. Ако замърсяването продължава със същите темпове, до 2050 г. количеството ще надвиши общото тегло на морските обитатели.

3. Домашно приготвената храна винаги е за предпочитане и е много практично да имаш подходяща кутия, в която да я съхраняваш добре и да можеш да я вземеш с теб на работа или на някоя разходка за из път.

Освен това, когато купуваш готова храна за дома е добре да замениш пластмасовите опаковки за еднократна употреба с ето такава кутия например!

4. А не е ли вече крайно време да си имаме и собствена бутилка за вода, смути или може би коктейлче? Освен, че няма да използваме пластмасовите бутилки за H2O, ще ни бъдат и като тренди аксесесоар към нашия цялостен лайфстайл!

5. У дома също е много удобно и природосъобразно да имаш кутия за многократна употреба за съхранение на продукти в кухнята.

6. Искаме да обърнем внимание на един продукт, който всички използваме често – сламката и с какво да я заменим – със стъклени сламки от темперирано стъкло за многократна употреба. Подходящи са за топли и студени напитки, придават класа на напитките и най-важното отново намаляваме отпадъците!

7. Еко лампа с 4-ри степени на светлина.

Може да те придружава навсякъде, изградена от органик материали и притежава енергиен клас А++

8. Можем да събираме боклука разделно, например като поставим в кухнята кошче само за органични отпадъци!

9. Да използваме ORGANIC продукти,

изработени от:

  • 100% чисти материали
  • 100% рециклируеми
  • безопасни за храна
  • подходящи за съдомиялна
  • без съдържание на вредни вещества

10. И разбира се една от важните стъпки за устойчив начин на живот е да заменим пластмасовите торбички с такива за многократна употреба. Така отново ще генерираме по-малко пластмаса в околната среда, и ще предотвратим неприятната гледка с найлонови торбички по земята или хвърчащи във въздуха!

LOQI е брандът, който не малко пъти сме ти показвали и ни е наистина любим, защото освен, че ще се почувстваш еко, прави шопинга много по-приятен!

Намери в мола