Как да си изберем подходящ бански според фигурата?

Как да си изберем подходящ бански според фигурата?

14.06.2019

В началото на лятото и с наближаващата планирана отпуска все по-често се оглеждаме по витрините за нов бански. Особено ако ваканцията ни ще е основно морска, той ще е върху нас през по-голямата част от времето. Изборът обаче никак не е лесен, а един от най-важните фактори, с които трябва да се съобразим, е формата на тялото ни.  Според експертите типът женска фигура се категоризира по 6 начина: пясъчен часовник, пясъчен часовник с по-голям обем в горната част, обърнат триъгълник, овал, круша и равна фигура.

За да разберете как да намерите подходящия бански за вашия тип тяло, трябва първо да разберете каква форма сте и какви силуети най-добре подчертават предимствата и прикриват недостатъците ви:

 

 

Тип на тялото: равна фигура

Характеристики: Бюстът и бедрата са с еднакъв размер, а талията е малко по-тясна.

Жените с този тип фигура най-често искат да създадат илюзията за извивки, където няма такива. За щастие, това е лесно да се направи с подходящия бански костюм. При моделите от две части горнище в къдрички около гърдите ще направи бюста ви да изглежда по-голям, а другият вариант е да използвате чашки с подплънки. При долната част също заложете на бикини с къдръчки и детайли, които да привличат погледа. Целите бански е добре да бъдат с изрязвания в областта на талията, тъй като по този начин ще направят фигурата да изглежда като пясъчен часовник и ще изваят горната и долна част на торса.

 

Тип на тялото: круша

Характеристики: Бедрата са по-големи от бюста, а талията постепенно се разширява към бедрата.

По-обемните форми в долната част на торса могат да бъдат трудни за прикриване, но подходящите бански костюми ще направят бедрата ви да изглеждат по-малки и горната част по-съразмерна. При моделите от две части отново заложете на горнище с подплатени чашки и детайли, прибавящи обем. За долнището обаче, подберете такова с висока талия, която да обере частта между талията и ханша.  За цял бански  заложете на райе с вертикални ивици, което ще издължи визуално тялото и ще отклони вниманието от проблемните зони.

 

 

Тип на тялото: пясъчен часовник

Характеристики: Бюстът и бедрата са с еднакъв размер, а талията е добре дефинирана.

Жените с фигури тип пясъчен часовник са от тези рядко срещани щастливки, които могат да носят почти всички видове бански костюми. Разбира се, има модели, които подчертават по-добре красивите им извивки. За да привлечете внимание към бюста, заложете на горна част с банели или тип бандаж, докато при бикините всякакви ярки принтове и цветове ще накарат предимствата ви да изпъкнат. При целите бански костюми отново отлично изглеждат тези, които са с изрязани участъци и още повече подчертават красиво оформената фигура и тънката талия.

 

 

Тип на тялото: обърнат триъгълник

Характеристики: Бюстът е голям, бедрата са тесни и талията не е много добре дефинирана.

Този тип тяло е отгоре по-тежък и за да балансирате пропорциите си, идеалният костюм би отвлякъл вниманието от бюста ви, като подчертава талията и бедрата. Долна част с висока талия ще добави обем към бедрата, а за горната част – избягвайте всякакви детайли. Заложете при нея на по-тъмен цвят и чашки без подплънки. Търсете максимално стегнати и прибиращи материи.

 

 

Тип на тялото: пясъчен часовник с обем в горна част

Характеристики: Бюстът е по-голям от бедрата, а талията е добре дефинирана.

Дори и с по-голям бюст, тази форма е все още доста атлетична, с добре дефинирана талия, което означава, че можете съвсем уверено да заложите на бански от две части. Опитайте модел с по-дебели презрамки, който може да поддържа добре гърдите. Не скривайте талията си под дълбоко долнище. Вместо това, подберете закачливо моделче с къдрички, пискюли или ярки мотиви, за да отвлечете вниманието от най-тежките пропорции.

 

 

Тип на тялото: овален

Характеристики: Бюстът е голям, талията е по-широка от бюста и бедрата, а бедрата са тесни в сравнение с раменете.

Когато работите с този тип тяло, ключът е да минимизирате талията, така че бедрата и бюста да изглеждат пропорционални. За да отвлечете вниманието от кръста, използвайте асиметрични деколтета, къдрици, колани, детайли от пеплум. Може да изберете и шарки, които да имитират извивки, за да създадат илюзията за пясъчен часовник.

Най-актуалните модели ще намерите в статията ни Лятно преОБЛИЧАНЕ и вече пазаруването за бански костюми ще е една идея по-лесно. Остава да грабнете чантата и да отпрашите към басейна или морския бряг!

 

 

 

Намери в мола