Какво да приготвим в плажната чанта?

Какво да приготвим в плажната чанта?

14.06.2019

Слънцето вече грее неумолимо и в тези мързеливи горещи дни няма нищо по-хубаво от ден, прекаран на плажа. Независимо дали вече сте на дълго бленуваната ваканция, или използвате почивните дни, за да посетите някой басейн наблизо, има няколко неща, които е добре да носите със себе си.

Плажната чанта е малко от онези досадни задължения, при които си мислим, че може да нахвърляме това-онова и да потегляме бързо към плажа, но е хубаво винаги да сме подготвени. Добрият списък за опаковане и чувството, че сте  готови за всякакви ситуации, е от голямо значение, ако държите на спокойната почивка.

Вижте и нашия списък със задължителните неща в плажната чанта, за да може още днес да сте подготвени дори и за най-спонтанните разходки до морето/басейна:

Бански костюм

Банският костюм може да е най-очевидният елемент в списъка, но ако имате нужда от нов, може да бъде и най-трудният за намиране. Със сигурност търсите нещо, което да ви подхожда и да стои добре на фигурата ви. Задължително прочетете нашите предложения за модели спрямо типа тяло, което имате, и се впуснете на шопинг приключение още сега. След това приберете костюма в чантата и дори и да ви се обадят в последния момент, ще сте готови само да грабнете всичко и да потеглите.

Джапанки

Докато събирате тен на шезлонга, няма да са ви нужни, но за разходка по морския бряг – са абсолютно задължителни. Пясъкът често е толкова горещ през деня, че ходенете изобщо не е комфортно, а и може да се нараните на някоя мидичка или нарежете на черупка. Може да подберете модел от спортните магазини, закачливи плажни чехлички от щанда на Ipanema, или нещо по-шик от магазините за обувки.

Слънчеви очила

Неведнъж сме писали за защитата на очите и колко важна всъщност е тя. Освен че предпазват от слънцето нежните зеници, очилата са и неизменен моден аксесоар, който може да направи визията ви още по-интригуваща. Най-актуалните модели са котешкото око и нестандартните геометрични форми, но каквото и да изберете, заложете на качествени стъкла и ги носете през цялото време.

Слушалки

Независимо дали ще слушате някой забавен или образователен подкаст, или най-новия музикален хит, със сигурност няма да искате да притеснявате околните. Със слушалките ще може също така да се изолирате от глъчката, която е около вас, и спокойно да се насладите на почивката и гледката на морската шир.

Книги и списания

Уверете се, че сте си взели достатъчно книги за четене, защото потъвайки в света на фантазиите, времето направо лети. В една от последните ни статии ще намерите списък с най-новите издания и сме убедени, че там бързо ще намерите подходящото четиво за плажа.

Слънцезащита

Няма да се впускаме в дълги обяснения колко важна и задължителна е тя. Съвсем скоро очаквайте подробен текст по темата. Обаче, несесерът с козметика с SPF  е нещото, което не трябва да напуска плажната ви чанта. Подсигурете си продукт за тяло, за лице и добре е да имате балсам за устни също. Слънцето и солената вода могат доста да ги изсушат, а като една от най-нежните части от лицето, те също имат нужда от предпазване от вредните лъчи.

Бутилка вода

Хората са склонни да се дехидратират лесно на плажа. Влажното и горещото време може да не ви понесе много добре, ако не пиете достатъчно количество вода. Така че  препоръчваме винаги да имате подръка, за да сте сигурни, че ще пиете поне два литра за деня. Тя ще балансира вашата храносмилателна система и хидратира организма.

Надуваеми играчки

Ако искате перфектният Инстаграм кадър, тогава надуваемите играчки трябва да присъстват в списъка. Те ще направят снимките ви забавни, а и може лежерно да се поносите по вълните и да се насладите на спокойната вода.  Фламингото все още продължава да е актуално, така че планирайте го в летните покупки.

Шапка

Шапките с голяма перифирия и всякакви сламени вариант са отлично средство за защита от слънцето също.  Освен това, изглеждат очарователно на снимки. Положителното при носенето им е, че предпазват както кожата на лицето, така и косата.

Мокри кърпички

Те са едно от нещата, които често пропускаме в бързината, но влизат в употреба, когато ги имаме. Винаги са опция за почистване на ръце, когато наблизо няма течаща вода. А в случай че сте с деца на плажа, те са задължителни. Все има нещо за почистване или забърсване!

Това бяха 10-те задължителни неща в плажната чанта според нас, а кои са вашите?

Намери в мола