Как да сме стилни в офиса през лятото?

Как да сме стилни в офиса през лятото?

07.06.2019

С покачването на температурите е важно да обновите гардероба си за работното място за летния сезон, като внимавате да не прекалявате. Там не е подходящо да показвате прекалено кожа и винаги има (дори и неписани) правила, които да съблюдавате. Специално за дамите, които се чувстват понякога ограничени в избора си на тоалет, който да е едновременно стилен и да държи прохладно, събрахме няколко съвета за улеснение в делничните утрини.  По този начин винаги ще се чувствате уверени като професионалисти и в същото време – комфортно в жегата.

H&M

Носете леки материи

Когато настъпи времето на високите летни температури, неминуемо е да оценим  и да се обърнем към леките естествени тъкани като памук и лен в земни тонове. Те не повишават излишно телесната температура и не запарват кожата както изкуствените. Светлите цветове не привличат слънцето и създават усещането за свежест.

Стилна жена

Не залитайте в прекалено ежедневни комбинации

Шортите никога не са подходящи в офиса, тъй като изглеждат прекалено отпускарско и небрежно. Разбира се, това най-вече зависи от естеството на работата ви, но акосе срещате с клиенти нашият съвет, е да ги оставите за уикенда. Всякакви елементи от облеклото ви, които могат да напомнят за плаж, ще изглеждат не на място. Винаги имайте подръка блейзър, който ще придаде моментално по-професионален вид.

Andrews Ladies

Подбирайте внимателно роклите

Летните рокли често са единственото спасение на дамите и всички имат поне един модел в гардероба си. Залагайте на кройки, които не са прекалено тесни, но и нежно описват фигурата ви. Материите е добре да са естествени, а цветовете – светли. Избягвайте тънки презрамки или тези, които разкриват твърде много от гърдите, раменете и гърба. Твърде късите са абсолютно забранени, а дължината около коляната – най-предпочитана и безопасна. В някои офиси дори роклите без ръкави не се приемат добре, но в такива случаи винаги имайте подръка тънка жилетка или шал, което може да наметнете.

Deichmann

Съчетавайте правилно и обувките си

Отворените обувките обикновено са приемливи, стига краката ви да са чисти и поддържани. За прекалено консервативни места, подберете модел със затворени пръсти и отворена пета (т.нар.slingbacks). Обикновено платформите са недопустими в офисите с дрескод, а джапанките са нещо, което може да си позволите само в банята, на плажа или разходка в почивните дни. Сандалите с блестящи камъни и декорации също не са особено елегантни, а по-скоро подходящи за casual обстановка.

Pronta

Заложете на ефектни аксесоари

Както вероятно сте научили от статията ни за Силата на аксесоарите, това е един най-лесните и достъпни начини, по който да използвате  най-новите тенденции във вашия работен гардероб. Така ще освежите външния си винд и ще изглеждате винаги модерни. Красив копринен шал, с който да се наметнете, когато климатикът е твърде силен, нежен тънък колан, подчертаващ талията, ефектна брошка, която да освежи роклята от миналата година – всичко това са дребни детайли, които обаче взети заедно, тотално преобразяват и издигат визията ви на друго ниво.

Не прекалявайте с всичко актуално наведнъж

Макар че неоновите цветове са тотален хит в момента, това не означава, че трябва да сте облечени от глава до пети така на работното място. Смелите и прекалено крещящи дрехи също не се възприемат добре. Като цяло, всяко облекло, което отвлича вниманието от вас и вашата работа, е неприемливо.

MOBO Shop

Обърнете внимание и на чантата си

Сламените чанти, макар и в момента да са по всички витрини, не подхождат особено на по-строгите официални тоалети. Спрете се на средно голям размер, от хубав материал и в светъл или ярък цвят. Дори и да не искате да влагате прекалено много пари, винаги може да разнообразите изчистения ѝ вид с тънко шалче, което да завържете по ефектен начин. Това отново ще покаже внимание към детайла.

Намери в мола