5 задължителни принта за летния сезон

5 задължителни принта за летния сезон

23.05.2019

Пролет / лято 2019 безспорно е сезонът на принтове. Почти всеки дизайнер представи поне няколко модела по време на модните седмици, а стилистите смело ги комбинират, за да създадат най-разнообразни визии.

Много от тенденциите за принтовете през пролетта и лятото тази година са вдъхновени от желанието за пътуване и покоряване на нови светове и култури, от леката носталгия по бохемските времена и екзотичните места. Наред с традиционните цветя и пеперуди, този сезон се появяват и няколко също толкова интересни акцента, които е добре да включите в гардероба си.

Затова подбрахме за вас абсолютно задължителните 5 принта, които всяка уважаваща себе си фешъниста трябва да умее да комбинира и да включва във визията си.

 

Къси панталони Tye-dye, Bershka

 

Tye-dye акценти

Ако сте почитатели на цветната бохо-шик вълна, която започна от пролетта на 2019 г., подберете нещо в такъв вариант. Много дизайнери използваха тази тенденция с намигване към 60-те години, докато други откриха уникални начини да използват тази техника за боядисване на тъкани, за да постигнат съвременни ефекти. Tie-dye обещава наистина да се превърне в голям хит, когато става въпрос за принтове. Той комбинира по неповторим начин ярките цветове и пастелните тонове, за да „съживи” тази стара техника за боядисване на тъкани във всякакви нови и интересни начини.

 

Панталон Replay, Fan Point

 

Животински принтове

Животинските принтове са една от тези „почти” класики, които сякаш никога не излизат от мода.  Макар че доста от нас може и да си мислят, че те имаха своя момент през зимата, пролетно-летните колекции отново им отделиха доста голямо място, показвайки ги в неочаквани и нови силуети. Змийската кожа, зебрата и гепард са „най-горещите” анималистични принтове, така че заложете на тях, ако сте склонни да рискувате.

 

Рокля Pepe Jeans, Fusion

 

Флорали

Ако цветята не са част от тенденциите през топлите месеци на 2019 г., със сигурност щеше да има доста разочаровани. За лятото предлагаме дори и да не може да отскочите до Хавай, да изберете тениска в готини цветни детайли или макси рокля, в която просто да разцъфнете. Комбинирайте с ярко червило и ще бъдете във вихъра си на всяко лятно парти.

 

Тениска, Totally Erected Store

 

Фото принт

Използването на фотоси по дрехите не е нова тенденция. От ръчно рисувани произведения, до дигитални печати по текстила – изкуството винаги е било част от модата. Това, което най-ярко се откроява този сезон обаче, са портретите, фигурите и лицата, отпечатани на някои от дрехите.

 

Плисирана пола, H&M

 

Принт тип „копринен шал”

Наглед нищо ново – виждали сме този тип принтове, но по…шалове. А сега те са буквално навсякъде – топове, поли и рокли. Елементите по платовете се допълват едни други и създават усещането за феерия и нежност. Изведнъж вече не ни се струва странно да сме облечени „като шал” от глава до пети. Перфектен начин да интерпретирате бохо тематиката в облеклото си и дори да изпробвате нещо ново – ориенталската пищност.

Кой от принтовете харесахте и кой ще прибавите най-скоро в гардероба си?

 

 

Намери в мола