Как да пътуваме комфортно?

Как да пътуваме комфортно?

16.05.2019

Няколко съвета, които ще ви помогнат да се чувствате удобно, когато пътувате, за да не усещате разстоянието:

Почивките и ваканциите вече отдавна са резервирани, а в месеца на дългите уикенди и предстоящите летни дни често ни предстоят пътувания. Особено когато бързаме да се изстреляме от офиса директно в автомобила или на летището, последното което ни се иска, когато пристигнем до желаната дестинация, е да се чувстваме абсолютно скапани.

Е, за всички вас, които планирате следващото си пътуване и се притеснявате, че пътят дотам може да бъде дълъг и твърде изморителен, подготвихме няколко съвета как да не усетитете изобщо 10+ часовите преходи и полети:

Подберете удобно облекло

Когато пътувате, най-добрият вариант за облекло е нещо, в което се чувствате свободно. Широка тениска, панталон, който да не ви стяга и обувки, които да не усещате на краката си. Това трябва да се превърне в пътната ви униформа. Дрехите и обувките могат да причинят голям дискомфорт, особено когато са впити, тесни и ограничават движенията на тялото ви. В момента спортният тренд е абсолютно на гребена на вълната, така че спокойно носете джогър панталоните и клиновете.

Обличайте се на слоеве

Отново малка хитринка, но винаги носете няколко пласта дрехи (в зависимост от сезона). Задължително предвидете нещо, с което да се наметнете – шал, жилетка, леко якенце, защото в превозни средства като автобуси и самолети климатиците работят на пълни обороти.

Носете си чорапи

В превозни средства, в които нямате контрол върху темепратурата често може да стане прекалено студено. Сложете в ръчната си чанта чифт чорапи и не се стеснявайте да ги обуете.

Маски за очи, PEEP

Избягайте от шума и светлината

За дълги пътувания слушалките са задължителен арсенал в багажа ви. В момента, в който е възможно, се отпуснете в ритъма на любима музика и се абстрахирайте от шума, който се появява при събиране на твърде много хора в тясно пространство. Тапите за уши също биха ви свършили работа и са незаменими, когато искате да поспите. А за да не ви пречи изкуствената светлина или слънчевите лъчи, осигурете си и маска за сън. Ще ви е много по-лесно да се отпуснете.

Пийте много течности

Когато летите едно от най-важните неща е хидратацията. Стойте далеч от алкохол и чай, или кафе. Алкохолът намалява способността ви да спите, както и напитките с кофеин. Освен това, тези напитки дехидратират, докато тялото ви ще се нуждае от точно обратното. Така че вземете голяма бутилка вода след преминаването на проверката за сигурност на летището и се опитайте да я довършите до края на полета. Хубавото на пътуването с други превозни средства е, че може да се спира за почивка и отмора, като тогава отново препоръчваме да залагате на водата. Така няма да се чувствате замаяни или прекалено енергични, когато пристигнете до крайната си точка.

Хапнете нещо леко

Дългото пътуване и неудобната поза не подпомагат особено процеса на храносмилане. Затова не се отдавайте на твърде обилни хранения по време на, или преди преходи със самолет или автомобил. Вероятността да ви стане тежко и некомфортно е много по-голяма. Вместо това заложете на нещо по-леко като салата, смути или плод. То ще засити глада ви моментно, но няма да ви накара да се чувствате преял и подут.

Винаги ще ви е от полза и да носите колкото се може по-малко багаж, за да не се притеснявате за обема и тежестта му. Използвайте съветите ни за опаковане от статията С малък куфар на път – мисия възможна и недейте да се затрупвате с прекалено много вещи. Все пак пътуванията са, за да ни накарат да се чувстваме по-свободни и да успеем да избягаме за ден, час или повече от ограничаващото ни ежедневие.

Намери в мола