Моден тренд: белият топ

Моден тренд: белият топ

10.05.2019

Историята на бялата тениска и как може да я носим ефектно през идния сезон:

 

Подобно на малката черна рокля, белият топ е неотменим елемент от всеки гардероб. Независимо дали през зимата, или през лятото, има безброй начини да го комбинирате и носите. Той е най-лесната горна част за комбинация, която с помощта на няколко акесоара може да създаде тотално различен външен вид всеки ден.

Най-класическата версия на бялата тениска е от памучен трикотаж с деколте по врата. С течение на годините се появяват варианти, изработени от различни материали и разнообразни дизайнерски характеристики – като V-образно деколте, джобове, навити ръкави и др. Едни от най-първите данни за използването ѝ в гардероба са от периода на ранното  Средновековие. Тогава тя е била носена като бельо под по-груби горни дрехи. Била е изработена от лен, вълна или коприна, а материалът е бил в пряка зависимост от социално-икономическия статус на човека, който я облича. Формата ѝ е била Т-образна и представлявала съединени предна и задна част на тъканите през раменете. Впоследствие през 19-и век нуждата от материя, която да издържа на често пране и носене, довела до използването на памук за производството ѝ, а едва след периода на Втората световна война бялата тениска започнала да бъде възприемана не само като бельо, но и като дреха, която да бъде част от избрания тоалет.

 

 

Първоначално тениската като основен елемент от визията е била символ на бунтарски стил и дух и най-често обличана от мъже. Тя се превръща в униформата на недисциплинираните тийнейджъри. Свързвана е с излъчването на бунт и сексапил, които дотогава са абсолютно неприемливи сред обществото и са били абсолютен шок за социалната среда.

 

H&M

През 70-те години на миналия век обаче, белият топ тотално изгубва бунтарския си статут и все повече хора осъзнават колко удобна, лесна за съчетаване и издръжлива дреха е. Това води до ситуацията днес, когато той е навсякъде – от малки бебета до нашите баби и дядовци – всички го носят! Може да гo намерите както в брандовете от „бързата” мода, така и в колекциите на дизайнерите от haute couture. Произвежда се от най-различни материи – памук, полиестер и  дори различни блендове, подходящи за спортисти, които поддържат идеалната телесна температура и не се мачкат.

 

 

А ето и нашите 5 идеи как може да съчетаете базовия бял топ в тоалетите си за пролетно-летния сезон и да изглеждате тренди:

 

Класическия вариант е бяла тениска, избелели джинси и бели Converse Chuck Taylor. Много „американско”, небрежно и вариант, който винаги ще ви спаси, когато се чудите какво да облечете през уикенда. Грабнете готина шапка и голяма цветна чанта и сте готови да превземете града.

 

 

За тези от вас, на които обикновеният вид на белия топ тотално им е омръзнал, е предложението ни да го завържете на възел. Този позабравен трик придава абсолютно друг силует на фигурата, подчертава талията и ще ви накара да изглеждате сякаш доста сте се постарали при избора си на визия.

 

Fan Point

 

Съчетайте бялата тениска с нещо ярко или цветно. Убедени сме, че всички имаме по някоя дреха, която винаги ни се струва прекалено шарена и няма с какво да я комбинираме. Е, белият топ е най-подходящият вариант. Каквото и да сложите надолу, той ще балансира цветово и ще накара избора ви да изпъкне. Дори така актуалните напоследък животински мотиви изглеждат съвсем „укротени”, когато са съчетани по този начин.

 

Scandal

 

Бяло с бяло – една малко претенциозна комбинация, в която ако не разнообразите с ярки аксесоари, ще заприличате на медицинско лице. В горната част подберете голямо бижу, кръста подчертайте с цветен колан, който да раздели визуално фигурата, а обувките е задължително да бъдат експлозия от шарки или тотално контрастен цвят. Приемете всичко като едно бяло платно, на което да развихрите въображението си. Блузите с щампи също са идеален вариант.

 

Bershka

 

Носете я под рокли,  други топове и гащеризони. Дори и нещо да ви се струва прекалено изрязано за през деня, белият топ винаги спасява положението. По този начин и най-секси сатенената черна рокля може да бъде напълно преобразена.

Нима не сте се впуснали в пазаруване на нова бяла тениска вече?

 

 

 

 

Намери в мола