Как да изглеждаме блестящо на официално събитие?

Как да изглеждаме блестящо на официално събитие?

10.05.2019

Баловете и сватбеният сезон наближават съвсем скоро и за много от нас тези официални събития означават доста стрес. В трескаво търсене сме на подходяща рокля, обувки, допълнителни аксесоари, фризьори и гримьори. И всичко това с едничка цел – да изглеждаме неотразими! Посещаването на официално събитие може да бъде много забавно, а за много от нас и не толкова често явление, в подготовката за което влагаме голяма доза усилие. Това е причината да подберем за вас няколко неписани правила, които е добре да имате предвид, когато се подготвяте за мероприятие с по-строг и формален дрескод.

 

 

Първата стъпка, когато подготвяте официален тоалет, е да се съобразите с естеството на събитието. По правило във всяка една покана за такъв тип мероприятия би трябвало да е отбелязан задължителният дрескод. Е, действителността в България е малко по-различна и често се налага да се обличаме по усет. Не е необичайно да се отиде на сватба по дънки ,или на виенски бал с коктейлна рокля. В тази връзка нашият съвет е да се допитате до домакините, ако няма нищо описано, и да се съобразите с изискванията им. За дамите е добре винаги да имат на разположение дълга бална рокля и коктейлна рокля (обикновено с дължина около коляното) в класически цветове. Те винаги ще ви послужат и залагайки на класически модели, никога няма да бъдете демоде. За господата е добре да разполагат с класически костюм в тъмен цвят от хубава материя и за изключително „тежки” събития – смокинг.

 

 

Когато закупувате официален тоалет, винаги залагайте на по-високо качество. То ще ви се отплати във времето, тъй като при този тип визии в голяма степен личи, кога нещо е добре ушито, скроено и от хубава материя. Изберете нещо удобно, което да е съобразено с фигурата ви. Събитията често продължават цяла нощ и е от голямо значение да се чувствате комфортно. Предвидете, че е възможно да има дансинг и ще се наложи да танцувате.

Ако имате по-голям бюст, избягвайте прекалено големи деколтета или отворен гръб. Недопустимо е да се показва каквато и да е част от бельото ви. Подберете нещо, в което ще се чувствате добре, без да трябва да го подръпвате и намествате.

Ако фигурата ви е с крушовидна форма, потърсете вечерни рокли, които подчертават горната ви половина. Заложете на V-образно деколте или някакви привличащи вниманието аксесоари, които да насочат погледа нагоре.

 

Плисирана дълга рокля, H&M

 

За по-дребните дами е добра идея да създадат илюзия за височина. При тях е важно да избегнат прекаленото много плат и богатите поли, тъй като ще се изгубят в тях. В случай че фигурата ви го позволява, кройките тип русалка, са много подходящи. Целта е да покажете естествените си извивки и да не се изгубите сред прекалено сложни и натруфени детайли.

При избора на вечерна рокля е от ключово значение и видът обувки, на който се спрете. Ако роклята е твърде дълга, ще трябва да носите наистина високи токчета, за да не се влачи по земята. Добре ги разтъпчете преди да ги обуете и се уверете, че може да прекарате на тях дълъг период от време. Обувките, които носите, също трябва да отговарят на характера на събитието. Докато можете да се разминете дори с балеринки и сандали на някои коктейли и събирания с по-лежерен дрескод, то за строго официални поводи се изисква дамите да носят високи токчета. Преди да изберете роклята, уверете се, че подходящите за нея обувки са удобни и подходящи. За моменттите, в които не сте сигурна, изборът на класически стилето в телесен цвят или черно, никога няма да ви подведе.

 

Дамски обувки Graceland от Deichmann

 

Аксесоарите, които се носят с вечерни рокли, често са пренебрегван аспект, но те са също толкова решаващи за крайната визия, както обувките. Те буквално могат да съсипят грижливо подготвяния външен вид, или обратно – да го направят абсолютно неотразим! Добро правило тук е да подберете един аксесоар, който да е акцент, а всичко останало да е по-семпло и да бъде просто допълнение. За тоалети с деколте смело колие би било напълно достатъчно. Пръстенът също може да е голям. Халката не се брои към аксесоарите. Обикновено съчетанието е пръстен-колие и обици-гривна. Разбира се, има голямо разнообразие от комплекти и единствено от вашия усет за стил зависи как ще ги съчетаете. Перлите са класически вариант, така че при колебание, винаги изберете тях.

 

 

Чантата е също важен елемент от цялостния ви външен вид. Вероятно няма да я носите постоянно, но тя трябва да допълва роклята и обувките ви. Уверете се, че е в синхрон с останалите аксесоари и в никакъв случай не ползвайте ежедневната си чанта на официално събитие. Дори ако планирате да я оставите на стола си, тя е от значение за визията ви. Тук отново може да заложите на класически модел, който да си подхожда с всичко и да сте уверени, че няма нужда да подбирате за всеки отделен повод.

Черна малка чанта Trussardi Jeans от Scandal

 

За грим и прическа заложете на нещо изпитано, което да ви отива. За събития като бал или сватба, добре е да пробвате всичко предварително. Не е нужно да експериментирате с нещо тотално различно от обичайната ви визия. Най-важното е да се чувствате удобно в кожата си и дори да се гледате на снимки след 10 години, да сте доволни от избора си. Това ще е гаранция, че сте избрали блестящ тоалет, аксесоари и макиаж!

 

 

Намери в мола