Как да носим гащеризон?

Как да носим гащеризон?

09.05.2019

Вече за никого не е тайна, че модата от 90-те години направи своето грандиозно завръщане и за да бъдем на гребена на вълната, време е да прибавим и поне един гащеризон в гардероба си.

G-Star RAW Lynn High Slim Navy Overall от Fan Point

Истината е, че за всички родени в онези години, гащеризоните бяха най-обличаната дреха. Съчетавахме ги с любимата си тениска, изтъркани гуменки и бяхме готови за игри и приключения. Е, поглеждайки към модните подиуми днес, оказва се, че почти нищо не се е променило оттогава. След преоткриването и на тази ретро тенденция, вече нямаме извинение да не се впуснем по магазините и да намерим нов чифт.  Деним, памук и дори коприна – вариантите за модели и материи през пролетно-летния сезон са просто безбройни. Може да го съчетавате както в ежедневието, така и при по-официални поводи. Ключът е в начина, по който ще го комбинирате с останалата част от визията си. Стайлингът на гащеризоните може да бъде доста трудна задача, защото един грешен избор и моментално ще заприличате на хлапе, земеделски производител или пътник назад във времето.

Ето и някои полезни съвети, които да последвате, когато решите да заложите на гащеризона като център в тоалета ви:

Балансирайте визията:

Гащеризонитe обикновено изглеждат доста обемисто и е добре да акцентирате върху талията, за да постигнете характерните женствени извивки. Отдолу не се притеснявайте да носите по-стегнат топ или боди, които да подчертават фигурата ви. Така или иначе по-голямата част е покрита, но това ще създаде един по-добър баланс, особено в небрежния стил.

Фокусирайте вниманието върху шията и раменете:

Единствените открити части, когато носите гащеризон, са раменете и шията. Дори горната половина на тялото ви е в голяма степен закрита, което ограничава избора на подходящо деколте. Не залагайте на v-образен детайл или на прекалено открита блуза, тъй като почти нищо няма да се види и това само ще обърка окото. Търсете акценти, които да са над горната част на гащеризона и не се скриват под тирантите. Топове с паднало рамо са отличен вариант. Подберете модел, който да е в контрастен цвят (например бял за тъмни гащеризон или черно за светли тонове) и съчетайте с готини аксесоари.

Гащеризон с платка от дантела от H&M

Що се отнася до ръкавите, тъй като те също ще бъдат на фокус, изберете дължина, която ви пасва най-добре според формата на тялото. Понякога гащеризонът създава оптична илюзия за по-голям обем и е добре да подберете ръкав, който да не подчертава това. Ръкав, завършващ на линията на бюста или талията ви, може да създаде впечатление, че тази част на тялото ви е по-голяма.  Гащеризон с ръкав стои много по-обрано, особено когато е със средна дължина и свършва до най-слабата част от ръцете ви.

Дълъг раиран гащеризон от Bershka

Внимавайте с райетата:

Да, можете да носите гащеризон на райета, но трябва да бъдете придирчиви. Подберете фини линии с по-голямо разстояние между тях и заложете на по-приглушени тонове – бяло с черно, слонова кост с тъмносиво, сиво с черно, каки с черно.

Опитайте с контраст:

Гащеризоните често изглеждат прекалено небрежно и дори малко грубо. За да приглушите този контраст, съчетайте с копринена блуза или с такава с дантела и къдрици. Такава комбинация стои много женствено и шик. Уверете се само, че топът не излиза отстрани. При гащеризоните бодитата са най-добрият вариант, но дори подсигуряването с безопасни игли може да ви помогне, за да изглежда тоалетът винаги спретнат.

G-Star RAW Tacoma Jumpsuit от Fan Point

Избор на обувки:

Гащеризоните този сезон са с най-разнообразни крачоли – широки, тесни по крака и дори леко развлечени. Могат да са дълги и почти да се влачат по земята, но и може да са с дължина над глезена. В този смисъл няма някакъв определен тип обувка, която да си подхожда единствено и само с гащеризони. Когато подбирате, взимайте под внимание отново баланса!

Аксесоари:

Колие тотално би се изгубило, ако гащеризонът ви е с тиранти. В такъв случай заложете на интересни обици, бандана, интересна шапка или ефектна гривна. Тук  бижутата отново може да ви послужат за създаването на по-женствена визия.

И все пак най-важното е да носите избрания гащеризон със самочувствие. За много от по-консервативните в модно отношените той ще изглежда като пълна отживелица, но не се притеснявайте да го превърнете в дреха, която да подчертае предимствата ви и да ви отличи от тълпата.

Намери в мола