Моден тренд: Високата талия

Моден тренд: Високата талия

11.04.2019

Как да я носим и с какво да я съчетаваме?

През пролетта на тази година високата талия е водещ тренд и истинска модна мантра. Експертите в света на модата я обичат, защото тя носи огромна доза френски шик и е отличен избор за моментите, в които искаме да се почувстваме класни и стилни. Няма значение дали носим с  широки панталони или такива, наподобяващи мъжки; със скини дънки или типичните ленени летни модели. Високата талия скрива доста от недостатъците ни в коремната област и стои добре на почти всяка фигура. Издължава краката и прави силуета много по-женствен.

Ето и няколко идеи как да я съчетавате и какво да избягвате, когато залагате на дреха с висока талия:

Носете я с тениска/риза, вмъкната в панталона/полата

Какъв е смисълът да се носят панталони с висока талия, ако само ще я покриете с блуза отгоре? Хубавото е, че тази комбинация работи за почти всеки стил. Карирани ризи, копринени топове или обикновена тениска – всички те стоят прекрасно, вмъкнати в панталони с висока талия. Ето и един малък стилистичен трик от нас: след като вкарате горната си част и закопчаете панталоните си над нея, вдигнете ръце над главата си. Това ще извади точното количество плат и ще оформи линията около кръста.

Къси панталони Guess, Scandal

Носете я с къси топове

Кроп топвете са просто създадени за дрехите с висока талия. Тъй като вече сте покрили корема и не показвате пъпа си, може да оставите малко разстояние кожа между горната и долната част. Съветът ни тук е да се водите от чувството си за стил и да се съобразявате със ситуацията, защото твърде много кожа, не е добра идея!

Носете с дълги сака/якета

Използвайте във ваш плюс играта на пропорциите. В момента удълженият силует при блейзърите е тотален хит, така че това е перфектният артикул, с който да съчетаете панталона с висока талия.

Пнталон с талия тип paperbag H&M

Носете точния си размер и избягвайте прекалено малки или големи панталони

Твърде малките панталони ще очертаят нелицеприятно всички онези извивки по фигурата, които не искате да се забелязват от всички. Твърде големите – те ще ви накарат да изглеждате, сякаш сте нахлузили чувал, и ще направят тялото ви да изглежда още по-обемно.

Избягвайте талия, което свършва точно под бюста

Нека панталонът да завършва точно на кръста (мястото, което е най-тънко в торса). По този начин панталоните най-много подчертават достойнствата на женската фигура. Всеки сантиметър нагоре или надолу ще направи вида ви диспропорционален и ще развали впечатлението от избрания модел.

Панталон тип paperbag Bershka

Подберете точните аксесоари

Залагайте на колани, които не са прекалено широки. Скини дънките с висока талия най-много си подхождат с ниски обувки, тип балерина, а моделите с широки крачоли – с обувки на платформа или токчета. Винаги се придържайте към правилото за минимализма и не претоварвайте визията си с твърде много детайли. Както знаете от предишната ни статия, силата на аксесоарите е голяма, но само когато са в правилното количество и добре подбрани, те могат да направят тоалета ви перфектен.

Съблюдавайте дължината

Макар и да е прието този тип панталони и дънки да са леко удължени, те не трябва да изглеждат все едно „плувате” в тях и да ги настъпвате. Прекалено късите, от друга страна, нарушават пропроциите и стоят странно. За свободните панталони с разширяващи се крачоли правилно е подгъвът да завършва точно на върха на пръстите, за да изглеждате с по-дълги крака. При скини панталони и дънки подгъвът трябва да е точно на нивото на глезените, защото ако ги оставите по-дълги, ще изглеждате по-ниски.

Пола с висока талия, H&M

В сезонните колекции на брандовете този сезон високата талия е широко застъпена и то главно с paper bag ефекта. Играйте с формата и функцията, използвайте колани и панделки, за да пристягате кръста и създавайте обем отгоре и отдолу. Панталоните и полите с paper bag талия са супер удобни и създават едно особено чувство на лекота, когато ги носиш. Напълно успешно могат да заменят вечерната рокля за по-официални събития, особено когато са съчетани с високи токове. От друга страна, ако ги комбинирате с кецове, те са удобството, от което винаги имаме нужда в ежедневието си.

Сега е моментът да се впуснете в обиколка по магазините и да фиксирате перфектния артикул за пролетния сезон, а не пропускайте да си припомните шопинг лист-а ни с всички задължителни дрехи за топлото време.

Намери в мола