Силата на аксесоарите

Силата на аксесоарите

10.04.2019

Всяка жена със стил знае, че аксесоарите могат да се окажат най-мощният инструмент, чрез който цялостният външен вид да премине на друго ниво. Само с помощта на един шал, ефектни обици или обемно колие ще превърнете дрехите си в истински завършен тоалет, който в никакъв случай не изглежда скучно и посредствено. Именно в тези малки детайли се корени стилът. Той е личен и най-важна в него е индивидуалността. Чрез него вие изразявате себе си и презентирате начина, по който сте избрали да го направите.

Използването на аксесоари при изграждането на конкретна визия има няколко причини, които са достатъчно убедителни, за да ви накарат следващия път да се замислите как ще излезете от вкъщи:

  • Аксесоарите са тези детайли, които създават интерес към облеклото. Без тях често бързо се отегчаваме от гардероба си и рискуваме дрехите ни да изглеждат скучни, защото винаги са едни и същи.
  • Аксесоарите удължават живота на дрехите и обичаните от нас комбинации. С промяната на аксесоарите може да вдъхнете нов живот на тоалета, който сте обличали в безбройни ситуации. Той ще изглежда по-ново, по-свежо и гарантирано ще ви вдъхнови за още експерименти.
  • Аксесоарите могат да бъдат свързващото звено между отделните артикули. Те създават интересни детайли, там където дрехите ни се струват обикновени. Придават индивидуалност на вашия външен вид и дават възможност да изразите своя уникален стил.
  • Аксесоарите добавят гъвкавост. Само със смяна на чантата или бижутата например може да носите един и същи тоалет отново и отново, но да изглеждате и да се чувствате различно.

А ето и някои насоки, които да съблюдавате, когато подбирате сутрешния си тоалет и дълго се чудите пред огледалото „колко точно е твърде много” и „какво още му липсва”:

 

Използвайте аксесоарите всеки ден, а не само, когато се обличате за по-специални случаи

Преди да излезете, се предизвиквайте винаги да сложите по нещо, което да допълни подбраните дрехи. Това неминуемо ще ви направи по-уверени и ще ви накара да се чувствате добре в кожата си. Независимо, че днес просто сте заложили на любимия си чифт дънки и на обикновена едноцветна тениска, подберете ефектно колие или извадете някой чифт цветни обувки – гарантирано ще изглежда в очите на останалите, че сте се постарали.

 

Ключът е в минимализма

Когато разглеждаме аксесоарите на дневна база, добре е винаги да помните, че минималистичните артикули ще ви бъдат от най-голяма полза. Те обикновено се съчетават с абослютно всичко и никога няма да сбъркате. Дръжте ги на някое леснодостъпно място и си създайте навик да ги използвате.

 

Когато искате да изпъкнете, заложете на един аксесоар, достатъчно обемен, за да привлече внимание

Когато експериментирате с големи и привличащи вниманието бижута, придържайте се само към едно такова в дадения момент. Ако ще носите дълги обици, не носете колие. По същата логика, когато залагате на голям пръстен, пропуснете гривната. Целта на обемния аксесоар е да „блести” и да направите изявление чрез него, а в случай че заложите на повече от един, само ще разделите вниманието.

 

Аксесоарите трябва да допълват тоалета ви, а не да се съревновават с него за вниманието

Ако облеклото ви вече има някои детайли и текстури, не се хвърляйте на  разсейващи бижута, обувки или чанти. В такива случаи нежните и ненатрапчиви детайли ще допринесат за вълнуващия елемент във външния ви вид, без да действат  разсейващо.

 

Подбирайте използваните артикули в съответствие с личния си стил

Това, че в момента на гребена на вълната са банданите, не означава, че трябва да ги съчетавате с всичко и навсякъде. Когато избирате колие, обърнете внимание на вида на деколтето. За подходящите обици съобразете с овала на лицето и прическата, а цветът на всички подбрани допълнения трябва да кореспондира с този на дрехите ви.

Шаловете, чантата, коланите, обиците, гривните – всички те наистина са магия, която за секунда може да ви преобрази от облечена просто за навън дама в жена със самочувствие и визия, която ще направи впечатление. Все пак, никога не забравяйте известния цитат от великата Коко Шанел: „Преди да излезете навън, погледнете се в огледалото и махнете нещо.” При изкуството за комбиниране на аксесоарите „малкото винаги е повече”, а играта с външния вид е забавна и необятна зона за креативността ви.

 

Намери в мола