Слънчевите очила, които ще са актуални лятото

Слънчевите очила, които ще са актуални лятото

04.04.2019

Слънчевите очила са един чудесен моден аксесоар, който има и изключително важна функция – да предпази очите ни от вредните ултравиолетови лъчи. Почти всеки чифт вече има някаква степен на UV защита и предотвратява увреждането на ретината и роговицата на окото при продължително излагане на слънце.

Opticlasa

Когато очите ви са защитени през деня от ултравиолетовите лъчи, това предполага и по-добро зрение през нощта. Тъй като те не са изложени пряко на ярката слънчев светлина, зрението в тъмните часове е по-ясно, а всякакви дейности вечерта се извършват по-лесно. На дневна светлина пък носенето на слънчеви очила премахва отблясъците и яркостта, което прави шофирането и разходките на открито много по-приятни, както и позволява очите ви да се напаснат по-бързо при смяната на средата от открито на закрито пространство. Дори в облачните дни UV-A и UV-B лъчите преминават през облаците. В някои случаи тези лъчи са още по-силни, защото те трябва да пробият през облаците, а използването на слънчевите очила е също толкова препоръчително.

Opticlasa

Освен полезната им функция, слънчевите очила безспорно са и аксесоар, чрез който да направите своето модно изявление. Те могат да допълнят всяка визия и същевременно да ви защитават от вредното влияние на лъчите. Правилно подбраните и качествени очила са удобни, прилягат отлично на лицето и могат да бъдат с най-различни подобрения в дизайна, за да бъдат по-леки и дори изработени напълно по поръчка и в съответствие с индивидуалните изисквания.

Joy Optics

В случай че вече сте в трескаво търсене на нов модел, топ тенденцията сред дамските модели тази година са изключително женствените модели тип „котешко око“, но със силно подчертани и изострени краища. Трендът се появи в края на лято 2018 и постепенно набира все по-голяма популярност, а този сезон ще е хит стил при очилата.

Класическият модел „котешко око“също запазва сериозните си позиции – никога няма да сгрешите с избора на такива рамки, защото пасват на почти всяка форма на лицето и дават усещане за стил и елегантност.

Opticlasa

В същото време за по-авантюристичните натури, които не се страхуват да експериментират, смелите геометрични форми се приемат за не по-малко оригинален избор за сезона. Леко футуристичният им ефект придава ретро усещане, но с нотка на екстравагантност.

Тук отново имате избор и може да избирате между остри ръбове и кръгли стъкла. Последната форма  е сред най-модерните и актуални за 2019 г., особено когато са огромни и закриват по-голямата част от лицето ви. Идеален вариант, когато искате да изглеждате загадъчно и да се предпазите максимално от слънцегреенето.

Joy Optics

По отношение на стъклата можете смело да заложите на крайностите. Ако искате да сте модерни, това лято задължително трябва да имате очила с прозрачни стъкла, които бързо добиха огромна популярност. Те могат да бъдат в най-различни цветове, така че смело ги съчетайте с любимата си визия. Ако пък държите да запазите своята загадъчност, изберете огледалните стъкла. Белег за стил, винаги впечатляващи и ефектни, с тези очила няма как да останете незабелязани.

Opticlasa

Когато подбирате модел, препоръчително е да можете да ги изпробвате върху себе си. Целта на очилата е да подчертаят най-добрите черти от лицето ви. Те трябва да следват формата на веждите и да бъдат в определено съотношение с височината на скулите ви. Разбира се, в модата никога няма императиви, така че много варианти смело „нарушават правилата” и именно това ги превръща  в актуални и ефектни. Мерете колкото се може повече форми и цветове, за да откриете желаната визия. Освен актуални предложения, във всяка една оптика на разположение са и класическите видове, които са се доказали през годините и отиват на по-голямата част от лицата.

Joy Optics

Единственият ни съвет е никога да не пренебрегвате слънчевите очила и да залагате на качествени стъкла, които действително да ви пазят от слънцето.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола