Как да носим маратонки и кецове със стил?

Как да носим маратонки и кецове със стил?

22.03.2019

Спортните обувки в ежедневието направиха такова грандиозно завръщане през последните години, че едва ли има дама, която да не си е купила поне един чифт. И в случай че работното място и начинът ви на живот позволяват по-кежуъл стил на обличане, то изобщо не е трудно да ги комбинирате с останалата част от гардероба си. Сложната част е, когато предпочитате (или работата ви го изисква) по-елегантни визии и все още гледате на кецовете единствено като обувка, приемлива за спортната зала или в свободното време.

За всички вас, които още се колебаете дали да заложите на поредния чифт и се опасявате  кутията да не стои само на дъното в шкафа с обувки, ето и нашите 10 съвета, които да ви помогнат да съчетавате спортните обувки по стилен и ненатрапчив начин.

Избирайте правилния чифт

Кецовете идват във всякакви вариации, които можете да си представите: от такива с животински мотиви или неонов принт до елегантен монохром. Първият въпрос, който трябва да си зададете, е: отговарят ли на гардероба ви? Не забравяйте, че колкото по-непреходен  е дизайнът, толкова по-лесно е обувките ви да преминат от небрежно към бизнес облекло. За класически модели най-често се спрягат Adidas Superstar, Adidas Stan Smith, Converse Chuck Taylor, Vans.

ADIDAS Спортни обувки GRAND COURT, Sport Vision

 

Инвестирайте в качествени обувки

Маратонките са толкова удобна обувка, че със сигурност ще ви се иска да я носите всеки ден. Важно е да залагате на качествени материали, за да се чувства кракът ви удобно, да не се плъзга и натоварва, както и стелките да осигуряват комфорт при носене. Изделията от естествена кожа винаги изглеждат много по-стилно и ще ви служат дълги години.

  

Съчетавайте ги с противоположни като стил елементи

При носенето на маратонки и кецове е много лесно да залитнете в прекалено небрежния стил. Затова нашият съвет е да ги комбинирате с нещо, напълно противоположно – като костюм или елегантен тренчкот например. Този тип дрехи ще балансират вида ви и ще придадат една по-елегантна нотка.

Не се страхувайте да ги носите и на работното място

Преди време беше немислимо да отидеш с маратонки в офиса и единствено в някои петъци се позволяваше стилът ни да е по-небрежен.. Според проучване на Harvard Business School, обаче, хората, които залагат на кежуъл стила, изглеждат по-уверени. „Бунтът” срещу определените дрескодове сигнализират, че следвате свои собствени правила и не зависите от преценките на другите. Съветът ни тук е, в случай че заложите на костюм с маратонки, да подберете такъв със слим силует. Идеалната дължина на панталона завършва точно над глезена, за да се вижда спортната обувка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подбирайте внимателно аксесоарите си

От тях зависи също дали ще изглеждате сякаш се връщате от градска разходка, или сте се постарали малко повече пред огледалото. Изчистена кожена чанта е добър вариант за офис, а свежа раничка, или така актуалните в момента чантички около кръста, са идеален избор за свободното време.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДАМСКИ СНИКЪРИ ROYAL CHARM, Reebok, Deichmann

Заложете на изчистените модели

Минималистични принтове, базови цветове – всичко това ви гарантира, че маратонките няма да са това, което да привлича вниманието във визията ви. Те ще бъдат част от изградения ви стил, но няма да са това нещо, което да ви определя като спортен, небрежен, фин, добре облечен и т.н.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Покажете малка част от глезена си

Особено през по-топлите месеци изберете нисък модел и комбинирайте с панталон/рокля/пола над глезена. Винаги изглежда стилно и спретнато.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДАМСКИ СНИКЪРИ SMASH, Puma, Deichmann

Задължително имайте поне един бял чифт в колекцията си

Бялото се свързва най-често със свежест и чистота, така че не е чудно, че белите маратонки са толкова популярни. Свелите нюанси винаги придават доза елегантност и шик. Може да ги комбинирате с абсолютно всичко и те да са базата, на която да градите тоалета си.

Грижете се добре за тях

Инвестирайки в скъп чифт, всеки би желал той да му служи дълго време. Купувайте си подходящи продукти за поддръжка за материала, от който са направени и ги съхранявайте в кутията.

…И все пак знайте, кога да ги оставите в кутията у дома

Има ситуации и събития, на които този тип обувки няма да изглеждат подходящо в никакви съчетания. Част от елегантността е винаги да може да се съобразяват такива случаи и да се съблюдават стриктните дрескодове. Покана за Виенски бал например никога не трябва да бъде повод за пореден чифт кецове.

 

Намери в мола