Låne Penger | Tietokoneen Hiiri | alle kredittkort i norge | Billig Strøm | Billigste Husalarm | Betalingsforsikring | Billigste Mobilabonnement | Billigste Internett 2019
Най-любимата пица в Pizza Lab

Най-любимата пица в Pizza Lab

21.03.2019

Първата пица не е изпечена нито в Италия, нито в САЩ. Историята на пиците датира още от дълбока древност, когато гърците са приготвяли големи кръгли хлябове, на които отгоре поставяли най-различни добавки като зеленчуци, картофи, зехтин и подправки. Модерната пица, каквато я обичаме всички днес, се появява за пръв път едва през 18 в. в Неапол и представлява кръгло и плоско хлебче, което е било храна основно за бедните и селяните. Едва в края на 18 в. доматите започват да бъдат използвани като добавка и постепенно пицата придобива популярност. С годините се превръща дори в туристическа атракция, тъй като посетителите на Неапол смело посещават по-бедните райони на града, за да изпробват местния специалитет. Първата пицария е отворена през 1830 година в Неапол, а след това този тип заведения бързо се появяват едно след друго и в цяла Италия, а след Втората световна война – и по целия свят. Маргарита е пицата, която се приема за златен стандарт. Тя е приготвена от неаполитанския шеф-готвач Рафаеле Еспозито за кралското семейство на Италия и кръстена на кралица Маргарита. За рецептата й са използвани съставки в цветовете на италианското знаме: босилек, моцарела и домати.

Днес пицата е една от най-предпочитаните храни в световен мащаб и почти няма човек, който да устои на аромата на прясно изпечения италиански специалитет. Тя дължи популярността си на многобройните вариации и начини, по които може да бъде приготвена, както и на разнообразните топинги и добавки, с които може да експериментирате.

В любовта на всеки от нас към италианското изкушение и желанието ни да изпробваме все нови и по-интересни вкусове се крие и концепцията на Pizza Lab. В заведението всеки сам може да разкрие експериментаторския си дух и да бъде откривател на формулата на перфектната пица. За нея не ви е нужно нищо друго, освен въображение и малко помощ от опитните служители.

Всичко става възможно в няколко стъпки: избирате големината и вида на тестото (бяло, пълнозърнесто и безглутеново, което е само за малкия размер); избирате сос за основа, а след това добавките, които да бъдат поставени отгоре. Техният асортимент е доста голям – цели 35 вида, така че едва ли ще има нещо, което да не намерите. Хапването ви се изпича за по-малко от 2 минути, на около 400 градуса и то  върху специална плоча и в специална фурна, за да се гарантира бързина на обслужването и винаги отличен резултат и вкус.

За тези от вас, които предпочитат да заложат на нещо сигурно, специално от Pizza Lab ни издадоха кои са най-любимите готови пици на клиентите им: Сигма, Маргарита и Пепрониум (Пеперони). Последните две са заслужили световната си слава и няма фен на пицата, който да не познава вкуса и да не знае съставките им. Сигма, от друга страна, е една от личните рецепти на заведението и печели клиентите основно с по-традиционите добавки, а именно: доматен сос, моцарела, бяло сирене, зелени чушки, маслини, шунка и бекон.

Интересен факт е, че средно за месец в лабораториите се изпичат толкова на брой пици, че ако се наредят една до друга и се вдигнат, височината им ще влезне в стратосферата или  около 23 км. над Земята. Децата между 3 и 11 години по последни проучвания предпочитат пицата сред всякакъв друг вид храни, а годишно в света се изяждат над 5 милиарда от вкусното тестено ястие. Най-големият консуматор са американците – над 3 милиарда, като най-предпочитаната от тях съставка е пеперони, а най-недолюбвана – аншоа.

В Pizza Lab всеки месец ни изненадват с различни предложения на промоционални цени и ни дават възможност да намерим още фаворити сред менюто им. До края на месец март може да се насладите на Марта, която ни отнася директно към пролетта със свежестта на зелена чушка, моцарела, сметана и пикантността на чоризото.

Кой е вашият любим вид пица?

 

 

Правила на промоциятаНамери в мола