Тенденции от 2018, актуални и през 2019

Тенденции от 2018, актуални и през 2019

01.03.2019

5 модни тенденции от 2018-а, които ще носим и през 2019-а

Модата постоянно се променя. Трендовете идват и отминават, понякога без дори да имаме време да ги отбележим и да се сдобием с нещо ново в съответния сезон. Поглеждайки съвсем леко назад, 2018-а несъмнено бе изпълнена с някои емблематични модни моменти – завръщането на късите шорти, възраждането на тропическите принтове и на силуета от 80-те години. Но на кои от тях ще можем да се порадваме поне още една година? Безспорно най-добрите тенденции са онези, които ни изненадват, като остават за повече от един-два сезона, оставяйки по-голям отпечатък върху модния цикъл. За всеки, който се чувства изтощен от поддържането на бързото темпо на модата (нека бъдем реални – скоростта на оборота на тенденциите е доста висока в наши дни), имаме някои добри новини за вас.

Подготвили сме цели 5 тренда, които започнаха своя възход през 2018-а и ще са актуални и през настоящата година.

Маратонките на „татко”

Кецове H&M

Поради удобството си и интересния външен вид, това са маратонките, по които всеки с отношение към модата през 2018 бе буквално полудял. Модните блогъри ги съчетават буквално с всичко и те се превърнаха в най-използваната обувка по улиците на редица мегаполиси по цялото земно кълбо. Има ги и в пролетните колекции на почти всички модни марки – от високия клас до тези за „бърза мода”. За вас остава само да решите как ще ги вмъкнете в стила си на обличане.

Животинският принт

Чанта Borsa Tracolla Just Cavalli, Totally Erected

Леопардов, змийски, крокодилски, тигров и зебра принт – всички те присъстваха на модните ревюта, представящи тенденциите за пролетта на 2019 г. А нашият съвет би бил: захвърлете притесненията си от животинските шарки и се потопете в дивата природа. Най-носими определено са леопардовият десен и зебра принтовете, но през новата година се очаква най-голям хит да бъде ефектът на змийска кожа.

„Байкър” клинчетата

Клин в стил колоездач с надпис, Bershka

Въпреки, че се оказа, че трендът на късите клинове е достигнал своя връх през лятото, те се появяват и на редица пролетни ревюта,  запазвайки своето място като любим стил в street style модата. Това само може да ги укрепи като ключова тенденция през пролетта на 2019 година.

Чантичките за кръста

Колан с малка чанта тип торба, H&M

Макар и както байкър шортите да изглеждаха отначало малко тромаво, чантичките за кръста намериха своето място и вече два сезона са актуални. Това още повече доказва, че не трябва да пропускате да се сдобиете с една още тази пролет, ако вече не сте го направили.

Аксесоарите за коса

Лента за глава тип тюрбан с щампа със змийски мотиви, Bershka

Вероятно всички дружно изпитваме носталгия към детството ни през 80-те и 90-те години и това е причината за завръщането на най-разнообразни аксесоари като диадеми, фибички, неонови ластичета и ленти за коса. Те определено в момента изживяват своя пореден моден „момент” , а ние ги забелязахме още през зимата на миналата година, когато включихме фибите в нашата селекция с код бляскаво.

В случай че още не сте се сдобили с нищо от гореизброеното, сега е моментът да се „гмурнете” в новите колекции. А ако сте от смелите експериментатори, които винаги държат да са на гребена на вълната, спокойно може да си носите дрехите и аксесоарите от миналия сезон и да изпробвате още по-шантави комбинации и визии.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола