Какво да си купим от сезонните намаления

Какво да си купим от сезонните намаления

25.01.2019

…и как да пазаруваме изгодно?

На всяка витрина вече почти месец с големи букви стои червеният надпис и ни изкушава да обновим гардероба си и да си купим всичко онова, което сме набелязали още в началото на сезона. Традиционните намаления са не само средство за марките да изчистят артикулите от предни колекции, но и начин купувачите да се сдобият с нещо, от което имат нужда на по-изгодна цена. Ключовата тактика тук е да пазарувате разумно, за да не се озовете с празен портфейл още преди месецът да е свършил. Това е и причината да подготвим за вас някои наши препоръки, които да превърнат пазаруването по време на намаление в занимание, за което няма да съжалявате по-късно и съвети в какво е изгодно да вложим парите си.

Определете си бюджет

Помислете добре преди да влезете във всеки един любим магазин и си поставете реалистична сума, която сте склонни да изхарчите. Няма нужда да трупате хиляди неща, само защото са намалени с няколко лева. Търсете наистина изгодните неща (винаги ги има), просто понякога трябва да поровите повече.

Купувайте това, от което имате нужда

Чифт сини дънки, бяла риза, качествено палто – това са все дрехи, които са класически и основни за всеки гардероб. За тях е важно да залагате на качеството, а времето на разпродажбите е подходящо, за да инвестирате в нещо с наистина добро качество на по-ниска от редовната му цена. Инвестирайте в едно-две неща, но нека да са такива, които ще ви служат дълго време и се комбинират с голяма част от останалия ви гардероб.

Купувайте това, което ви пасва

Оставете настрана всички тенденции и актуалности. Вземете само онова, което пасва на фигурата, стила и начина ви на живот. Не си вземайте онези страхотни накъсани дънки, ако работата ви изисква строг дрескод, а имате още поне 5 чифта други видове за свободното време.

Използвайте правилото за „5-те пъти”

Харесвате дреха или аксесоар, който е тотално различен и открояващ се от всичко, което по принцип носите? Но мислите за това постоянно… В психологията за пазаруването има едно много просто правило, което може да ви помогне в избора. Мислено комбинирайте желания артикул в поне 5 различни визии от сегашния си гардероб. В случай че може да го съчетаете в поне 5 тоалета, значи няма да отлежи на дъното на шкафа ви и не го отчитаме като емоционална покупка.

Все пак тъй като знаем, че почти няма дама, за която разпродажбите и времето за пазар да не е едно от най-приятните занимания, сме подготвили и няколко идеи какво е изгодно да купите по време на зимните намаления.

Слънчеви очила

Да, не им е сезон и навън е по-често за шапка или ушанки, но очите е добре да бъдат предпазвани и през по-облачните дни. А следколедните разпродажби са отлично време да си купим хубав и качествен чифт очила, които да ни служат още на следващия ден и през цялата година. Понякога отстъпката е повече от 50%, а при тези аксесоари отново има форми и стъкла, които се приемат за класически и са винаги на мода. Зрението безспорно е много важно и едни хубави стъкла с висок UV филтър са абсолютно задължителни.

Зимно яке

В една от предишните си статии разкрихме повече за различните видове зимни якета, а тъй като в България предстоят поне още 2 месеца на по-ниски температури, сега е моментът да грабнете своя любимец на половин цена.  Със сигурност ще сте доволни и през следващия сезон, когато ще ви пази топло още при първите минусови градуси.

Топли ботуши

Отново артикул, в който инвестицията ви може да бъде оправдана. Скъпата кожа и топлата подплата е ви служат и следващата година, а здравите и красиви обувки са един от елементите, които винаги правят впечатление. Изчистването на зимната колекция е удобен момент дори да грабнете нещо, което е по-дръзко и прави впечатление, особено ако имате вече класическите видове ботуши.

Пазаруването на намаления за следващия такъв сезон е много практично и спестява средства. По този начин никога няма да сте принудени в първите по-студени дни да купувате веднага топли дрехи и обувки, а ще имате нещо, което да носите и спокойно да изчаквате периода на разпродажбите, когато отново да сте премислили какво точно ви е нужно.

Избирайте внимателно, но и не забравяйте, че все пак намерите ли нещо на добра цена, не се колебайте твърде дълго – размерите и моделите често са лимитирани.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола