Как да изглеждаме стилни в офиса

Как да изглеждаме стилни в офиса

25.01.2019

Вероятно няма дама, която да не се припознае в дилемата, в която винаги изпадаме сутрин пред гардероба, без да знаем какво да облечем. Когато става въпрос за облекло за работа дори нещата стават още една идея по-трудни, защото искаме да подберем тоалет, който да ни накара да се чувстваме комфортно и уверено. Създаването на красива и балансирана офис визия не е сложно, особено когато имате няколко идеи за вдъхновение и полезни съвети, които да следвате.

Костюм Andrew’s Ladies

Костюмът все още има силни позиции  в професионалния свят, така че не го пренебрегвайте, особено в случай че работите на място с високи стандарти. Стандартното бизнес облекло е по-изчистено и професионално изглеждащо. Когато се съмнявате, придържайте се към него.

Терминът „бизнес кежуъл” означава различни неща за различните компании. В някои от тях може да е приемливо за жените да носят капри панталони или дълги ризи, но съветваме да ги избягвате в официалните работни отношения.  На първо място разберете какво е подходящо във вашата индустрия. Позиция в банка, модно списание или държавно учреждение – във всяко едно от тях приемливата визия може тотално да се различава.

Сако Verita от Etere

За офиса, независимо от позицията ви,  задължително е да имате черен, бежов и/или сив блейзър. Той е един от тези елементи, който се комбинира лесно с всичко и може да направи от най-изчистените дънки подходящ тоалет за работното място (за компании с лежерен дрескод), или да придаде завършеност на една рокля например.

Класическа риза със столче яка Andrew’s Ladies

Избягвайте ярките цветове и десени. Макар и неписано правило, в бизнес средите няма нужда да изразявате себе си чрез страстта към лилавите точки или големите цветя. Искате да направите изявление за вашия бизнес, а не лично изявление, изразяващо вашата страст към лилавите точки на полка. Залагайте на фини, ненатрапчиви цветови гами, които изглеждат солидни и са напълно безопасни.Широки ивици и тъкани с блясък са твърде разсейващи за бизнес срещи.  Правилото тук е – максимална изчистеност.

Сако в цвят индиго DAPHNE

Изградете си професионалния гардероб като строго се придържате към класическите дрехи и цветове. Ние вече имаме подробна статия с 10 класически неща, които са задължителни за дамския гардероб, но съветваме щом става въпрос за офис атмосфера да залагате на най-качествените дрехи, които може да си позволите и да ги вкарвате в най-различни комбинации.

Елегантна изчистена рокля DAPHNE

Изберете средно голяма чанта. Вашата чанта съшо е един от най-важните визуални аксесоари, така че избирайте внимателно. Винаги е добра идея да се придържате към класически дизайнерски чанти и съветът ни е да вложите средства в нещо наистина качествено, което да си пасва с голяма част от визиите ви. Не залитайте в крайни модни трендове като пухчета, ресни и нестандартни форми. Добра идея за разнообразяване на наглед скучната едноцветна чанта е да координирате с копринен шал, който да прави препратка към елемент от тоалета ви.

Шал 100% коприна-анималистик Стилна жена

Не прекалявайте и не залитайте в крайности, когато се обличате за работи. Нека всичко е умерено и елегантно. Заложете също на лек и ненатрапчив грим и съвсем нежен аромат. Тежките и задушаващи парфюми са тотално недопустими в бизнес средите.

Ако не сте сигурни как да се облечете за среща, задължително заложете на стандартното бизнес облекло. При покана на бизнес социално събитие съвсем приемливо е да попитате какъв е дрес кодът.

Бизнес колекции и елементи може да откриете при повечето брандове, но е важно да се отбележи, че при граденето на бизнес гардероб задължително е да заложите на качество, а не на количество.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола