Грим и маникюр за празничната нощ

Грим и маникюр за празничната нощ

21.12.2018

Подготвили сте бляскавия тоалет, подбрали сте правилните аксесоари и сте резервирали желаното място за посрещане на Новата година. За да допълните цялостната си визия обаче, не са за пренебрегване прическата, грима и маникюрa.

Два са вариантите – да си запазите часове за всичко и да спазвате стриктна програма през целия ден, или да го карате по-лежерно и да си оставите малко време да „поиграете” с четките и боичките.

Това е моментът, когато може да развихрите фантазията си и да пресъздадете нещо грабващо вниманието върху лицето си. Позволено е да блестите, но най-важното е да се чувствате комфортно във визията си.

За маникюра винаги актуален и непреходен ще е червениятцвят. Той е ярък, дързък и никога няма да сбъркате с него. На другия полюс е френският маникюр, който е съвсем ефирен и деликатен и подхожда отлично на бляскав тоалет, за да балансира цялостното ви излъчване. Една лесна за изпълнение идея, дори и в домашни условия, е да лакирате ноктите си с един цвят, кореспондиращ на избраните дрехи. За акцент може да прибавите на избрани нокти от Jolly Jewels серията на Golden Rose. Декорацията е напълно по ваш избор, но дори на един пръст – ще придаде празничност на маникюра ви.

Друга тенденция са металическите и холографските цветове, които създават лека „космическа” препратка. С тях успешно може да имитирате направения в салон гел-лак маникюр и да трансформирате ноктите си от сребристо в лилаво и дори тюркоазено, само в зависимост от светлината, на която сте.

И след като сте приключили с маникюра, оставили сте му време да изсъхне, е време да преминете и към лицето. Хубаво е гримът да кореспондира с тоалета и да подхожда на мястото, на което сте, но това в никакъв случай не бива да ви служи като ограничение. Дори и да сте вкъщи или на домашно парти, призоваваме да си създадете настроение и дори да сложите от броката на очите, който никак не подхожда на строгата обстановка в офиса.

Това е първото ни предложение – блестящи сенки, с металически ефект. Те са перфектният баланс между матовите тонове, които са доста по-приглушени и обрани и вариантите с големи бляскави частици. При течните металически сенки цветът нежно ще улавя светлината и няма онзи прекалено натрапчив ефект на твърде много грим. Разбира се, за драматичен ефект потъмнете клепача и подчертайте с очна линия.

Не може да не продължим с металическия тренд и под формата на очна линия. За да изпъкне, препоръчваме да заложите на класически матов или опушен грим. Удължете окото и не се страхувайте да експериментирате с по-нетрадиционна форма. Кога, ако не на Новогодишното парти можем да бъдем смели и да се появим с клепачи в синьо например?

Последният щрих е цветът на устните. Червеното червило  тук е неоспорима класика. Дори и да сте били пестеливи с четките, яркият нюанс ще освежи цялото ви лице. Комбинирайте с матови сенки в нюд тонове и завършете с черна очна линия.

Или…бъдете дръзки с вамп устни и фатално излъчване. Тъмните вишневи тонове са перфектни за есенно-зимния сезон и определено правят впечатление.

А какъв е вашият избор и любим продукт?

Намери в мола