Съвети за опаковане на подаръци и избор на зимни цветя

Съвети за опаковане на подаръци и избор на зимни цветя

20.12.2018

След като вече сте избрали така бленувания подарък за детето, мъжа или себе си, не може да оставите нещата само дотук. Една прекрасна опаковка би допълнила по неповторим начин цялостното преживяване от намирането на пакета под елхата и би показала на човека, че сте вложили още време и старание, за да го зарадвате.

Опаковането на подаръци не е трудно, но изисква малко време и понякога много старание. А ето и няколко съвета, които ще ви помогнат най-малкото, да не се озовете с някой нарязан пръст в болницата.

Подгответе работното си пространство и правилните инструменти за целта. Осигурете си достатъчно място, за да се развихрите и поне два чифта ножици: един за хартия и един – за панделката. Тиксо също би ви било от полза, а в момента има огромно разнообразие от тематични дизайни, които могат да направят и от най-скучната и едноцветна хартия, запомняща се опаковка.

Подберете добре хартията си – нека тя да не е прекалено тънка, за да не се скъса и нацепи, но и да не е твърде дебела и да не може да се прегъне. След това внимателно измерете колко точно ще ви е нужно. Най-добрият вариант е да използвате линийка, защото понякога няколко сантиметра може да са решаващи и да развалят крайния резултат.  Хитър трик е, че вместо хартия може да използвате парче плат или шал. Гарантирано се получава много ефектно, а и не изисква много средства.

Използвайте и всякакви украшения върху вече опакования подарък, които може хитро да водят като препратка към това, което се крие вътре. Лепенки, малки фигурки, всичко зависи от вашето въображение и тематиката, която сте избрали.

Не се плашете и от по-странните форми. Винаги може да сложите подаръка в подаръчна кутия и да опаковате нея. Другият вариант е да направите нестандартна обвивка като „бонбон” например.

Използвайте тъпи ножици, за да накъдрите панделката си. Но и това не е единствената опция за украса – може да си закупите направо готови панделки, или да използвате сатенена лента.

Не забравяйте да приложите и персонално написана картичка към получателя на подаръка, за да се почувства още по-специален, както и да поднесете красиво живо цвете, особено ако сте канени на гости.

Традиционните цветове за Коледа включват червено и зелено, а в символиката на цъфтящите растения се крие пожелание за здраве и благополучие. За целта особено подходящи са: коледната звезда, имелът и коледничето. Те ще добавят към интериора ярки цветове и ще направят обстановката още по-празнична.

Разбира се, за всички, които не се чувстват особено креативни с опаковането, на разположение в търговския център има подходящо място за това. В Хрисо Пак ще превърнат и най-обикновената кутия в произведение на изкуството и жестът ви няма да остане незабелязан. Оригинално аранжираните цветя и сръчните консултанти ще допринесат любимите ви хора да получат не само пакет, но истински подарък, в който личи отношение.

Весели празници!

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола