Как да изберем годежен пръстен

Как да изберем годежен пръстен

19.12.2018

Според проучване на Дейли Мейл най-голяма част от мъжете избират именно Бъдни вечер, за да направят предложение за брак на дамите си. А по нашите снимки в социалните мрежи, смело можем да потвърдим, че може би следващата предпочитана дата е Новогодишната нощ. С празничната наздравица не един и двама смелчаци са падали на колене и са задавали най-важния въпрос. Със сигурност обаче, преди това са прекарали дълго време в избор на нещо много важно – годежния пръстен. Едно бижу, което има не само парична, но и сантиментална стойност, заредена с много любов и символика.

А как да направим правилният избор и да накараме очите на половинката ни да се отразят в блясъка на скъпоценния камък? Ето и нашите изпитани съвети, които да имате предвид, когато сте на лов за най-подходящото бижу.

Разберете какво ѝ харесва на нея – да избереш бижу, което се предполага, че дамата ще носи всеки ден на ръката си, изобщо не е лесна задача. Не изпадайте още в началото в трескаво преглеждане на качествата на диамантите и различните благородни метали. Първо помислете за нейния стил и направете така, че избраното бижу максимално да се доближава до него.

Потърсете помощ от приятел – най-добре това да е нейна близка приятелка, която познава добре стила й. Огледайте добре и какви бижута обича да носи по принцип, защото така ще може да се ориентирате за големина, цвят на метала и още хиляди детайли, които да допълнят визията ѝ.

Най-важната част – размерът, разбира се! Ако няма как да премерите пръста ѝ, без тя да ви заподозре, един от вариантите е да използвате мярка за пръстен и да използвате някой от оставените на тоалетката пръстени. Задължително се уверете, че избрания модел може да бъде преоразмерен  и „излят” по нейния пръст впоследствие.

Изберете метал, който най-много би ѝ подхождал. Перфектният вариант би бил да инвестирате в злато или платина, тъй като това са двата най-твърди метала в бижутерията. Не купувайте сребро, защото то е по-меко и се деформира доста по-лесно. Обикновено най-предпочитаният избор е злато, тъй като може да бъде купено в три цвята: бяло, жълто или розово, а освен това може да варирате в каратите 18К (по-скъпо) и 9К(по-евтино).

След метала е време и за избор на камъка. Традицията повелява той да е диамант, но измежду огромното разнообразие в днешно време, смело може да твърдим, че „традициите не са това, което бяха”.  Качествата и скалите, по които можем да оценим диаманта, са цяла наука и всичко зависи от вашите лични възможности и предпочитания. В случай че предпочетете да не инвестирате в диамант, посъветвайте се с бижутер за избора на камък, който да бъде здрав и да подлежи на носене. Годежният пръстен обикновено е бижу, което е през цялото време на ръката и по тази причина не трябва да се драска или износва лесно.

Не залитайте по модерните тенденции – годежният пръстен е бижу, което трябва да е винаги актуално и недейте да купувате нещо, което в момента е на гребена на вълната. Консултантите в магазина винаги ще ви покажат класическите модели и ви съветваме да заложите по-скоро на тях.

Определете си бюджет и се придържайте към него – от една страна добре е да инвестирате в нещо, което се предполага, че се носи вечно. От друга страна, няма нужда да хвърляте цяло състояние. Стойността на годежния пръстен е по-скоро сантиментална и затова дори фактът, че сте успели да подберете нещо, за което бъдещата ви годеница винаги си е мечтала, е от по – голямо значение от етикета с цената.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола