OneStep+ на Polaroid Originals вече е в магазин iAbalka.eu

OneStep+ на Polaroid Originals вече е в магазин iAbalka.eu

19.09.2018

Началото

През 1949 г. изследователят в сферата на светлинната поляризация Едуин Ленд е на почивка със семейството си в Санта Фе. На разходка с три годишната си дъщеря носи фотоапарат Rolleiflex , с който прави няколко снимки. По-късно, когато седят край камината, дъщеря му задава прост и невинен въпрос „защо не мога да видя снимката сега“? Ленд прекарва остатъка от нощта в мисли как може да направи това възможно.

В дигиталната ера, в която живеем, всяко релано нещо, което можем да пипнем, а не е просто да видим на дисплея на нашият телефон се превръща във все по-ценен артефакт.

Този месец,  четиридесет и шест години по-късно Polaroid Originals пускат модел, който е мост между миналото и бъдещето – OneStep+. Фотоапарата работи по абсолютно същата технология и със същото превъзходно качество като апаратите създадени от Ленд.

Запознайте се с OneStep+

Фотоапарата OneStep+ на Polaroid Originlas ви позволява да правите повече с аналогова моментална фотография от всякога. Той се свързва с приложението Polaroid Originals за iOS и Andрoid чрез Bluetooth®, като отключва набор от творчески функции. Mощната светкавица и издражливата акумулаторна батерия ви позволяват да снимате навсякъде по всяко време. Всичко, от което се нуждаете, е филм.

Още начини за игра

OneStep + се свързва с безплатното приложение Polaroid Originals за достъп до 6 творчески инструмента. Приложението съдържа съвети и трикове, за да ви помогне да извлечете максимума от моментната фотография, без значение коя функция използвате.

Remote – OneStep+ има два режима на снимане – пейзажен и портретен. За да създатете снимки, които да уловят всяка черта от характера заемете позиция на разстояние от 0.3m – 1m и преминете в портретен режим.

OneStep +

Задействайте обектива от телефона. С функцията „дистанционно“, може да направите снимка пред обектива точно толкова лесно, колкото и зад него. Никога повече не пропускайте групова снимка.

OneStep+

Double exposure – със функцията за двойна експозиция, може да припокриете два кадъра в едно изображение.

OneStep+

Light painting – Превърнете всеки източник на светлина в своя четка. Режимът „Light painting“ използва дълги експозиции, които ви позволяват да рисувате или пишете във въздуха.

OneStep+

Selftimer – самоснимачка. Точно навреме, всеки път. С таймера за самоснимане можете да зададете обратно броене до 12 секунди, преди задействането на затвора на фотоапарата. Време е да се поставите в рамката.

OneStep+

Manual mode – ръчен режим. Контрол на следващо ниво върху всяка настройка на вашия фотоапарат. При ръчен режим можете да настроите скоростта на затвора на камерата, блендата, интензитета на светкавицата и изхвърлянето на снимки. За да достигне майсторско ниво, препоръчваме да придобиете някои основни познания за фотографските принципи, преди да използвате този режим.

OneStep+

Noise trigger – Режимът за шумово задействане използва микрофона на вашия телефон, за да заснеме картина със звук. Нагласете конкретен звук да задейства затвора – щракане със пръсти, пукане на балон или какъвто и да било друг звук.

OneStep+

Препоръчителната цена на OneStep+  в България е 328 лв. и работи с два типа филми – i-Type и Film600. Цената на един филм с осем кадъра е 39 лв. Съществуват цветни, черно-бели филми, филми със специални светове на рамката. Polaroid Originals постоянно пускат лимитирани серии за истинските ценители и хора на изкуството. С OneStep+ снимате навсякъде и имате снимка на момента с най-високо качество.

Продуктите на Polaroid и Polaroid Originals може да намерите в Mall Plovdiv, партер, магазин iAbalka.eu (Apple Authorized Reseller).

Намери в мола