Подгответе децата за училище!

Подгответе децата за училище!

13.09.2018

Ранната превенция на проблеми със зрението при децата се прави чрез бързо изследване, наречено очен скрининг.

През месец септември 2018 г. оптики Grand Optics и Joy Optics предоставят възможност на деца и младежи на възраст от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите. Тестът ще се извършва с авторефрактометър. Апаратът позволява обективно изследване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото. Скринингът с авторефрактометър дава добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за деца в училищна възраст. Подраствашите, при които този тест покаже отклонения от нормата, е много вероятно да имат нужда от корекция на зрението. За тях специалистите на Grand Optics и Joy Optics ще препоръчат посещение при офталмолог за обстоен преглед.

За тест на по-малки дечица (между 6 месеца и 6  години) препоръчваме безконтактен очен скрининг. Изследването се извършва с апарата Plusoptix A09 – високотехнологичен авторефрактометър, който измерва диоптрите на очите от дистанция. От услугата може да се възползвате  в специализираната детска оптика Кid Optics – гр. София, Grand Оptics – Varna или Grand Оptics – Galleria Burgas. Желателно е да имате предварително записан час на телефона на съответната оптика.

В рамките на кампанията, освен безплатен очен скрининг, можете да се възползвате и от – 25 % до -60% отстъпка за всички детски продукти.

 

Валидност на кампанията: от 1-ви до 30-ти септември 2018г.

Намери в мола