Стилови междуособици

Стилови междуособици

06.11.2017

Кратък преглед на най-актуалното за него през есенно-зимния сезон

фотография: Диляна Флорентин
стайлинг: Антония Йорданова
грим и коса: Слав
асистент фотографи: Стефан Славов и Валентин Даневски

И при мъжете есента започна с цветя и като на война! Флорални мотиви и милитъри заемки си поделят ключовите позиции по отношение на основните вдъхновения, а комбинация от нов прочит на градския стил и класика, е интересната еклектика, която вече стана ясно, че е с приоритет и при дамите.

1

Приказно с флорални мотиви

Романтично настроение и приказни нотки има и при модните вдъхновения за мъжете. Акварелни или натуралистични, флоралните мотиви упорито властват в мъжкия гардероб и се комбинират чудесно с меките и разнообразни текстури на вълнените материи. Усеща се винтидж полъх, момчешки дух и желание за повече мекота, която е съвършения контрапункт на някои от другите основни посоки за сезона, като силното завръщане на милитъри тренда, например.

Риза, 135 лв., сако, 346 лв., двете от PIERRE CARDIN, запалка PIERRE CARDIN от PREMIUM, 60 лв.

2

Каре и текстури в гама

В ежедневието все се намира оправдание за липсата на креативност при мъжете, затова влизаме в детайлите, които смятаме най-важни за постигането на комфорт, топлина и личен почерк в едно! Изберете предпочитана гама до три цвята/нюанса и се опитайте да изберете дрехи с близка тоналност, но с отчетливо различна текстура. Акцент в каре или райе може да бъде ризата, а връхната дреха – с категорично различна повърхност! Малките детайли като папийонка или кърпичка са сигурен начин да покажете отношение към добрия стил и разбиране за това колко е важно да имаме разбиране към т.нар. final touch.

Риза, 69.90 лв., папийонка, 39.90 лв., пуловер, 79.90 лв., сако, 229.90 лв., дънки, 109.90 лв., всичко ANDREWS, обувки PAOLO BOTTICELLI, 119 лв. Риза, 95лв., папийонка, 35 лв., елек, 105 лв., сако, 375 лв. (цената е за костюм) всичко CARDUCCI, чанта LEE COOPER, 34.99 лв., панталон TOM TAILOR от SPORTINA, 99.99 лв.

3

Военно положение

Почти като на война изглеждат най-отдадените на модата тази есен мъже! Камуфлажните мотиви са в основата на цели колекции и упорито искат да присъстват под една или друга форма в мъжкия гардероб. Избрахме мек „военен пуловер“, който да превърнем в акцент – комбинирахме го с неизбежния и любим, особено в индиго, деним и скъсен вариант на познатото палто, тип шинел. Добавихме и чанта в милитари зелено, за да сме сигурни, че всичко си е на мястото!

Палто IVENTI, 330.90 лв., риза U.S.POLO ASSN, 179.95 лв.,  пуловер REPLAY, 300 лв., чанта SCOTCH&SODA от FAN POINT, 255 лв., дънки G-STAR от FAN POINT, 299 лв.

Добри хрумвания


Ако сте с опит в успешните, но неконвенционални комбинации, значи ще оцените факта, че можете да откриете папийонка на птичета! Стори ни се добра идея да я добавим към не дотам необичайна карирана риза и че вместо обичайните сако или палто, можем да завършим комбинацията с капитониран или пухен елек, който носи по-спортно усещане, но стои неочаквано добре с дотук класическите елементи от мъжкия гардероб.
P.S. Ако сте отбелязали, че елекът е и с карирана подплата, значи вече сте сред любимите ни последователи!

Риза, 69.90 лв., папийонка, 39.90 лв., пуловер, 79.90 лв., елек, 79.90 лв., всичко от ANDREWS

4

Носталгично с винтидж привкус

Има едни особени мъже с визия и с отношение към класиката, които много успешно и леко интерпретират момчешката и много характерна стилистика от началото на миналия век. Насърчаваме ги да продължават да го правят с целия набор от някои от най-важните за тази визия елементи в техния съвременен прочит.

Каскет, 79.99 лв., риза, 89.99 лв., елек, 59.99 лв., сако, 249.99 лв., всичко от TEODOR CONCEPT, шал, 69.95 лв. и панталон, 194.95 лв., двете от SERGIO BARONE, лула от PREMIUM, 200 лв.

5

Тон в тон

Подобно на червеното при дамите, милитъри зеленото има своята ключова позиция за този сезон при мъжете и своя шанс да окупира всекидневния им избор и то по разнообразни начини.  Избирайки много сходни нюанси за всички елементи в облеклото, но от коренно различни материи, е съвсем сигурно, че ще изглеждате особено стилно.

Риза, 179.95 лв., пуловер, 129.95 лв., двете от U.S POLO ASSN, лв., яке SCOTCH&SODA от FAN POINT, 390 лв., раница, 410 лв. и панталон, 340 лв., двете REPLAY

6

Време за губене

За по-активните, а вероятно и по-млади господа, горещо препоръчваме обичайния за сезона layering или умението да напластяваш правилните неща по правилния начин. Продължава тенденцията 90-те осезаемо да се усещат като влияние, затова ще има още богат избор на деним с нашивки, спортни горнища с мащабни лога и спортни панталони, които спокойно можете да комбинирате и с доста по-формални решения и пак да сте в тенденция.

Тениска ANTONY MORATO от SPORTINA, 79.95 лв., спортно горнище CHAMPION  от SPORT VISION, 99.90 лв., яке SUPERDRY от FUSION, 259 лв., топка NIKE от SPORT VISION 49.90 лв., спортно долнище ANTONY MORATO от SPORTINA, 175.95 лв.


Еклектика в тенденция

Вече отбелязахме важната препоръка за комбинирането на спортно горнище с класическо сако или палто като важен тренд при дамите, но държим да подчертаем, че при мъжете той е не по-малко на почит. В комбинация с деним или класически панталон можете да довършите този сет със спортни обувки или по-груби ботуши, в зависимост от останалите изразни средства и цялостната стилистика, на която сте се спрели. При всички случаи е добре да мислите за цялостната гама и настроение, което искате да постигнете, и със сигурност ще постигнете интересна и запомняща се визия.

Шапка SCOTCH&SODA от FAN POINT, 100 лв. шал UNITED COLORS OFBENETTON,39,90 лв., спортно горнище ADIDAS, 275 лв., сако IVENTI, 139.90лв., дънки LIU JO от SCANDAL, 189 лв., обувки от PAOLO BOTTICELLI, 89 лв.,раница LEE COOPER, 59.99 лв.

7

Класика отвъд клишето


Каре и костюм в три части – не може да бъде по-класически издържано и всичко това в тенденция през студените месеци! Но тук на помощ, за повече разнообразие и характер, идва все още активната тенденция по ненатрапчив, но умел начин, да вплитаме заемки от спортния стил и да ги превръщаме в ключов елемент от цялостната градска визия. Кожени спортни обувки и голяма чанта или раница ще направят така, че да имате добър стил с усещането за удобство, но и с отношение към съвременните особености на добрия мъжки стил.
А някои от връхните дрехи, които се предлагат, идват с готово решение на някои от вече споменатите стилови особености! Ако не се усещате сигурни в това сами да създавате успешно еклектични решения, потърсете модел на сако или палто, който създава илюзията, че е комбинация от двете.

Риза, 99.95 лв., костюм, 395 лв., всичко SERGIO BARONE, чанта ANDREWS, 179.90 лв., спортни обувки DIADORA от TOTALLY ERECTED, 365 лв.

Поло от TEODOR CONCEPT, 69.99 лв., сако GUESS от SCANDAL, 359 лв.

Намери в мола