Два свята перфектно комбинирани в един продукт Eucerin® Sun Fluid Anti-Age SPF50

Два свята перфектно комбинирани в един продукт Eucerin® Sun Fluid Anti-Age SPF50

10.04.2017

Все повече проучвания доказват, че има връзка между излагането на UV лъчи и преждевременното стареене на кожата. Сега вече има защита от фотостареенето и преждевременната поява на бръчки – с незабавен видим ефект.

Проучване, проведено в Германия и Чили показва, че все повече хора са запознати с рисковете от излагането на слънце. Те използват слънцезащитни продукти, за да могат да се радват на слънцето по време на ваканции и през уикенда. Но все още не е широко известен фактът, че UVA радиацията се смята за една от основните причини за фотостареенето на кожата. В дългосрочен план фотостареенето може да доведе до сериозни изменения в структурата на кожата.

Проучванията показват, че UV лъчите задълбочават бръчките и нарушават пигментацията на кожата.

Ако някой не е съгласен  с идеята, че UV лъчите ускоряват стареенето на кожата, има редица проучвания, които могат да го накарат да размисли. Ефектът от UV радиацията предизвиква до 90% от видимите белези на стареене на кожата[i]. Проучвания с идентични близнаци потвърждават значителното влияние на UV лъчите върху общия процес на стареене[ii].  Странно е, че хора с еднакво ДНК могат да изглеждат толкова различно, но се случва доста често според Баман Гайрон, пластичен хирург от Кливланд, и негови колеги от Кливландския университет Case Western Reservе[iii]. Те анализирали 186 двойки близнаци и потвърждават, че UV лъчите задълбочават бръчките и  предизвикват неравномерна пигментация. Употребата на слънцезащитни продукти може да намали или елиминира напълно тези ефекти.

Фотостареенето е един от основните видими белези на фотоуврежданията.

Затова се смята, че UVA радиацията е една от основните причини за фотостареене на кожата. Тя съставлява 90% от UV лъчите. Може да проникне във всички кожни слоеве,  да достигне съединителната тъкан и да причини сериозни изменения на кожната структура. „UVA лъчите стимулират развитието на металопротеази“, казва Анет Бюргер от научно-изследователския екип на Eucerin. „Това са ензими, които разграждат колагеновите влакна, ускоряват процеса на стареене и в дългосрочен план водят до загуба на еластичност и поява на бръчки.“ Това не се отнася само за лицето. Белези на фотостареене често се наблюдават и на други изложени на слънцето части от тялото, като деколтето и ръцете например.

UV лъчите могат да ни засегнат по всяко време – докато спортуваме на открито или докато работим в градината, по време на шопинг обиколка или докато играем с децата на площадката. Дори на пейка в парка на сянка, 50% от лъчите достигат до кожата. Интензивността на UVВ лъчите зависи много от сезона и времето на деня, но негативното влияние на UVA лъчите се запазва  относително постоянно през цялата година. „А 60% от лъчите могат да проникнат дори и през прозорците“, предупреждава Анет Бюргер. „Това означава, че фотостареенето е постоянен риск за кожата“. Тя препоръчва да се нанася слънцезащитен продукт ежедневно през цялата година.

Защита и видим подмладяващ ефект в една стъпка.

За да намалят краткосрочните и дългосрочни увреждания на кожата, учените от Eucerin комбинираха своите познания в областта на фотозащитата с богатия си опит в борбата със стареенето и създадоха Sun Fluid Anti-Age. Това е специално разработен продукт, който предпазва от фотостареене и намалява вече съществуващите бръчки. Той съдържа ефективна комбинация от Хиалуронова киселина с дълга и с къса молекулярна верига. Дълговерижната има по-голяма молекула, която се задържа на повърхността на кожата и осигурява отлична хидратация. Късоверижната Хиалуронова киселина прониква по-дълбоко в епидермиса и изглажда бръчките. Резултатите са видими: Проучванията показват, че Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF50 интензивно хидратира кожата и видимо намалява бръчките на лицето и деколтето.

Eucerin_Sun-Protection-SUN-FLUID-ANTI-AGE-GESICHT-50-offen_Print (300 dp...

Eucerin® Sun Fluid Anti Age Face SPF 50, 50 ml, препоръчителна цена 30.93 лв.

[i] Ramos-e-Silva et al., ‘Anti-aging cosmetics: Facts and controversies’. Clin Dermatol. 2013
[ii] Martires et al., ‘Factors that affect skin aging: a cohort-based survey on twins’. Arch
Dermatol. 2009 Dec;
[iii] Source: B. Guyuron, Rowe DJ, Weinfeld AB et al. Factors contributing to the facial aging of identical twins, “Plastic and Reconstructive Surgery”,

Намери в мола