Как можем да забавим процеса на стареене?

Как можем да забавим процеса на стареене?

23.03.2017

Процесът на стареене на кожата започва около 25-годишна възраст. Причините за общия процес на стареене могат да се разделят в две групи: вътрешни и външни. Вътрешните фактори се дължат на нашата хронологична възраст и генетична предиспозиция и не могат да бъдат повлияни. Външните фактори обаче могат да бъдат контролирани като част от един холистичен подход на превенция.

Общият процес на стареене е естествен процес, който не може да бъде избегнат. Въпреки това видимите признаци на стареене на кожата могат да бъдат намалени. Важно е да обърнем внимание на начина си на живот и как той влияе на кожата. Външните фактори, свързани с начина живот, провокират производството на свободни радикали в организма – процес, познат като оксидативен стрес. Свободните радикали от своя страна увреждат всяка част от кожните клетки и влошават видимите признаци на стареене: бръчки, загуба на плътност и блясък и загуба на обем.

С напредване на възрастта производството на естествена хиалуронова киселина в кожата намалява, вследствие на което започват да се образуват фини линии и по-дълбоки бръчки. Всеки продукт от серията Eucerin Hyaluron-Filler е клинично тестван и съдържа комбинация от хиалуронова киселина с ниско и с високо молекулярно тегло, както и биоактивен глицин сапонин – субстанция, която доказано стимулира производството на хиалуронова киселина.

Ако фините линии и бръчките са основната ви грижа, свързана със стареенето – серията Eucerin Hyaluron-Filler запълва дори най-дълбоките бръчки отвътре-навън и има отлична поносимост от кожата.

1200х900_HyaluronFiller

С времето кожата губи обем и лицевият контур може да увисне в следствие на изчерпване на натуралните субстанции, които правят кожата стегната и гладка. Серията Eucerin Volume-Filler третира различните причини за увисване на кожата и загуба на обем.

Клинично тестваните продукти Eucerin Volume-Filler действат таргетирано върху слоевете на кожата, в които се наблюдава загуба на обем. Високоефективният магнолол увеличава размера и броя на клетките, даващи обем*. Олигопептидите подсилват дермалните връзки и стимулират синтеза на колаген*. Хиалуроновата киселина увеличава задържането на вода за плътна и гладка кожа.

*Ин витро изследвания.

1200х900_VolumeFiller

Загубата на еластичност, комбинирана с появата на дълбоки бръчки, е основен проблем при остаряването за много жени. Еластичността, устойчивостта и блясъкът намаляват, а бръчките се задълбочават. Серията Eucerin ELASTICITY+FILLER е специално разработена да се справи с тeзи два проблема, като осигурява цялостна грижа за зряла кожа. Подобрява еластичността+ запълва дори дълбоките бръчки.

Дневният и нощният крем от серията съдържат Арктиин (активна съставка, която ускорява обновяването на колагена) и Силимарин (мощен антиоксидант, който предпазва колагена и еластина от разрушаване и подобрява микроциркулацията на кръвта в кожата на клетъчно ниво). Формулите съдържат също така и Хиалуронова киселина, която видимо намалява бръчките. За по-стегната, свежа и сияйна кожа.

Eucerin-ELASTICITY+FILLER-Pflegeserie_1200x900

Намери в мола