Какво да гледаме на кино през август

Какво да гледаме на кино през август

29.07.2016

Летните месеци определено са сезонът на блокбъстърите и тазгодишните не ни разочароват. С напредването на лятото, когато температурите навън са прекалено високи за разходка, киносалонът е чудесно място да избягаме от ежедневието и да прекараме няколко часа в компанията на купа ароматни пуканки и една страхотна история. За да улесним избора ти, подбрахме 4 ленти, които заслужават място в твоя филмов календар през август:

1.Сами вкъщи (The secret life of pets) – 5 август

Създателите на „Аз, проклетникът“ и „Миньоните“ представят едно съвсем ново приключение, фокусиращо се върху живота, който любимците ни водят докато ние не сме вкъщи.
Макс е разглезен териер, живеещ в луксозен апартамент в Махнатън, който обича да се занимава с не съвсем кучешки дейности, когато собственичката му е на работа. Спокойният му живот се обръща с главата надолу, когато в дома му заживява мързеливият бездомен Дюк. Кавгите между двамата са всекидневие, докато не се загубват в Ню Йорк и не се налага да преодолеят различията, за да може заедно да намерят пътя към вкъщи.


2. Отряд самоубийци (Suicide squad) – 5 август

Отряд самоубийци е може би най-чаканата лента това лято и за нея ще се говори дълго след финалните надписи. Пет месеца след „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, се срещаме с група персонажи, които сме свикнали да гледаме в ролята на злодеите във филмите за супергерои. Групата от суперзлодеи са назначени като част от опасна мисия, която, изпълнена добре, би довела до снизходително преразглеждане на присъдите им. За самия сюжет все още не се знае достатъчно, но съдейки по трейлъра можем да кажем само едно – ще съжалявате, ако го пропуснете.

3. В голямата игра (War Dogs) – 19 август

 Базиран на истинска история, „В голямата игра“ проследява историята на двама двайсет и няколко годишни приятели, живеещи в Маями Бийч по време на войната в Ирак. Те се възползват от слабо известна правителствена инициатива, която позволява на малки фирми да правят оферти за военни договори в САЩ.  Навлизайки в бизнеса и печелейки все по-големи суми, те променят коренно живота си, докато не печелят сделка на стойност 300 милиона. Според нея те трябва да въоръжат афганистанската армия – сделка, която ги вкарва в бизнес с много сенчести хора, сред които и правителството на САЩ.


 4. Бен-Хур (Ben-Hur) – 19 август

Киноепопеята Бен-Хур се завръща на големия екран в нова версия, която ни прави свидетели на историята на принц Юда Бен-Хур – офицер в римската армия, лъжливо обвинен в държавна измяна от осиновения си брат. Лишен от титлата си, отделен от семейството си и жената, която обича, Юда е взет в мъчително робство. След години в морето, той се връща в родината си, за да търси отмъщение, но срещата му с Исус го води до разпятието, където той намира прошка и изкупление.

Намери в мола